Gjennom serien «Enkle hverdagsretter» skal kokk og familiefar Lars Erik Vesterdal hjelpe oss med å lage enkel, kjapp og billig middag.
Se også: Slik lager du tomatsuppe uten posehjelp
I dag er det torskesuppe med rødbeter, gulrøtter og søtpotet som skal serveres.
Gi retten en fristende duft
- Det er ikke alltid så lett å få ungene til å spise fisk, men ha litt spisskummen i retten så forbinder de lukten med taco, og det er noe nesten alle barn liker, sier Vesterdal som selv benytter dette trikset hjemme.
I videoen øverst i artikkelen kan du se hvordan han lager retten.
Se også: Kylling med perlespel
Se også: Slik får du barna til å spise fisk
Se også: Spaghetti med kjøttboller
Se også: Laks med ris og grønnsaker
Dette gjør du:
Rens grønnsakene og riv de med et rivjern på den grove siden.
Ha olivenolje i en kjele.
Sviss grønnsakene på medium varme og tilsett spisskummen.
Hell 1 liter vann i kjelen og kok suppen i 10 minutter.
Skjær fisken i fine stykker og strø på litt salt.
Damp fisken til den flaker seg fint, eventuelt trekk den i lettsaltet vann i 6-7 minutter.
Legg suppen i en dyp tallerken, legg fiskestykket på toppen og ha på ei god skje med rømme.
Lykke til!