Gjennom serien «Enkle hverdagsretter» skal kokk og familiefar Lars Erik Vesterdal hjelpe oss med å lage enkel, kjapp og billig middag.

Se også: Slik lager du tomatsuppe uten posehjelp

I dag er det torskesuppe med rødbeter, gulrøtter og søtpotet som skal serveres.

Gi retten en fristende duft

- Det er ikke alltid så lett å få ungene til å spise fisk, men ha litt spisskummen i retten så forbinder de lukten med taco, og det er noe nesten alle barn liker, sier Vesterdal som selv benytter dette trikset hjemme.

Spisskummen gir retten en god duft som appellerer til ungene. -Tacolukten gir de gode assosiasjoner, sier kokk og familiefar Lars Erik.

I videoen øverst i artikkelen kan du se hvordan han lager retten.

Se også: Kylling med perlespel

Se også: Slik får du barna til å spise fisk

Se også: Spaghetti med kjøttboller

Se også: Laks med ris og grønnsaker

Dette gjør du:

  • Rens grønnsakene og riv de med et rivjern på den grove siden.

  • Ha olivenolje i en kjele.

  • Sviss grønnsakene på medium varme og tilsett spisskummen.

  • Hell 1 liter vann i kjelen og kok suppen i 10 minutter.

  • Skjær fisken i fine stykker og strø på litt salt.

  • Damp fisken til den flaker seg fint, eventuelt trekk den i lettsaltet vann i 6-7 minutter.

  • Legg suppen i en dyp tallerken, legg fiskestykket på toppen og ha på ei god skje med rømme.

Lykke til!