Risvollan borettslag er et stort og veldrevet borettslag. I mange år har borettslaget selv eid og driftet senteret i høyblokka, men i fjor høst startet prosessen med å finne ny eier. - Vi innså at forretningsdelen var gått ut på dato, og at vi ikke maktet oppgaven med å utvikle oss i takt med tiden, sier Jan Bredeveien som er daglig leder i Risvollan senter.- Da vi la ut tilbudskonkurransen var det viktig for oss å finne en ny eier som er innstilt på å ivareta det eksisterende helsetilbudet for beboerne i bydelen, og som har kompetanse til å utnytte potensialet, slik at vi får et allsidig og tidsmessig oppgradert senter for bydelen. I sluttrunden forhandlet vi med tre store aktører i bransjen, og valgte til slutt Rema Eiendom Nord, forteller Bredeveien.- Vi har hatt en god dialog underveis, og de har vist stor vilje og åpenhet for de krav vi har satt på beboernes vegne. Det var viktig for oss, sier Bredeveien.

Hvit flekk på kartet

Næringslokalene i Risvollan senter inkluderer sokkel og fire av de nederste etasjene i høyblokka. I tillegg til et medisinsk senter og et tannlegesenter har senteret 14 leietakere, inkludert Risvollan borettslag. Det totale næringsarealet er på ca 4000 m2, med anslått verdi til 35-40 millioner kroner.- Det er nok en betydelig handelslekkasje til andre senter og bydeler fra Risvollan. Den ønsker vi å stoppe, sier Øivind Brustad, daglig leder i Rema Eiendom Nord. Til nå har Risvollan vært en hvit flekk på remakartet, med nærmeste remabutikk på Moholt eller i Fossegrenda.- Vårt eneste motiv er å etablere Rema 1000, det er vårt formål. Derfor har vi en relativt høy økonomisk terskel for å komme inn i prosjektet, sier Brustad og understreker at budaksepten på 38 millioner kroner er betinget. Kontraktsforhandlingene er igang, og når disse er sluttført må salget få endelig godkjenning på borettslagets generalforsamling i slutten av mai.

Spesielt for Rema

- Vi har bygd mange små senter, og har både gjennomføringsvilje og -evne til å gjennomføre dette prosjektet, sier Brustad. Det har vi vist mange ganger, og dette var nok viktige kriterier for selger i dette tilfellet. Likevel er dette en veldig spesiell sak for oss. Med vårt bud har vi lagt opp til et nært samarbeid med borettslaget, som partner og medeier i selskapet, sier Brustad.Risvollan borettslag så det ikke forenlig å drifte både næring og borettslag. De ønsker å frigjøre midler for å kunne bygge grendahus i bydelen, og har et ubenyttet tomteareal på 4700 m2 som de også ønsker å utvikle. Per i dag har ikke borettslaget boliger som er tilrettelagt for livløpsstandard, og man kan også se for seg en utvidelse av senterdelen mot øst.- Jeg tror vi har truffet godt. Drift og forvaltning av næringslokalene blir overlatt til oss. Med næringsareal og boliger følger det krav til parkering, og her finnes allerede et sameie med bensinstasjonen på området.- Vi har ikke tenkt så mye på boligutvikling, men vi vil samarbeide og ta del i utviklingen.På Risvollan står helserelaterte bydelsfunksjoner sentralt - kanskje vi kan tilføre noe mer, antyder Brustad.Få konkrete planer Så langt er dette det eneste han vil si om utviklingen videre. - Nå må vi først inngå kontrakt og få denne vedtatt i generalforsamlingen. Og det er langt fram til vi kan sette det første spadetaket i jorda, mener Brustad.Arbeidet med nye reguleringsplaner for området er igang, og prosjektene skal både planlegges og godkjennes av alle involverte.- Dette er prosesser som tar tid, så ingen kan vente endringer ved Risvollan senter med det første, sier daglig leder Øivind Brustad i Rema Eiendom Nord.

Fyller remakartet: Risvollan borettslag signerer i disse dager kontrakt med Rema Eiendom Nord, som kjøper Risvollan senter for 38 millioner kroner. Foto: JENS PETTER SØRAA