Hvitt og frekke farger

Foto: Håkon Jacobsen

Leken mammapermisjon: Anja-Patrice Hansen er for tiden hjemme med Leon (2 mnd.) og har bedre tid enn vanlig til å stelle hjemme. Lekne detaljer er viktig for familien.

Likt: Utenfra ser det kanskje ikke så spennende ut, men bli med inn!

Budskapet: Skrevet med kritt på svart tavle.

Kosestund: Anja-Patrice i speilet med lillegutt Leon. Legg merke til den knallgule tallerkenhyllen og retrotapetet på skapdøren.

Egen kunst: Mye er selvlaget i dette hjemmet, som disse bildene over voksensenga.

Dymo-moro: På speilet på badet står det "Så fin du er", på såpa "Ren og pen".

Morgenstund: Ved senga er en gammel krakk nattbord. Lampeskjermen er selvsagt hjemmesydd og foten en loppis.

Barnerom: Her inne bor Emil (4) og Sara (2). To lekne i et like morsomt interiør, som togskinnene som går rundt den ene sengefoten.

Skog: Anja-Patrice er AD og designer og liker det grafiske, og falt pladask for tapetet Wood fra Cole & Son

Rekkehusleilighet på tre plan i Blomsterenga på Angelltrøa. Det kan se litt upersonlig ut, fra utsiden. Alle leiligheter like, på rad og rekke. Men inne hos Anja-Patrice, og kjæresten Rune og deres tre barn, er det annerledes. Annerledes enn hva utsiden gir inntrykk av, og annerledes enn hvordan mange andre nok har det.

Lekne, selvlagde detaljer. Retro-tapeter. Redesign. Loppisfunn. Frekke farger inne i en hvit boks.

–Alle leilighetene her er jo helt like, i utgangspunktet. Et stramt og hvitt skall, og det er kanskje ikke egentlig helt vår stil. Men vi stortrives her. Det er masse unger i nabolaget, og vi har klart å sette vårt preg på det hvite skallet, smiler Anja-Patrice som beskriver seg som "Et visuelt tenkende menneske med stadig nye prosjekter på gang" på bloggen sin Shinedesign. Det handler om å få hverdagen til å skinne litt ekstra. Og solstrålene skinner her inne, selv om det regner ute.

Farger kler barn

Mamma Anja-Patrice har sendt mannen til forskerjobben og Emil på fire og Sara på to år til barnehagen, mens hun selv er hjemme med lille Leon på kun to måneder. Lillebror sover litt, skriker litt, får mat og trives aller best i fanget til mamma. Anja-Patrice er utdannet AD og designer, men lar for tiden all kreativiteten få utspill i hjemmet, hvor familien har bodd i to år.

Her er det mange artige detaljer. Inn i gangen, og det første vi får se er to gamle korktavler som nå er gjemt bak fargemuntert stoff i turkis. Det er i det hele tatt mange detaljer i den glade fargen turkis. En farge som går igjen i alle rom, sammen med gult.

Låner vi badet, så står det "Så fin du er" på speilet, og vi smiler tilbake – til oss selv. Og slik fortsetter det. Det står en dinosaur på gulvet på stua, en balansesykkel ved inngangen til kjøkkenet. Det vises at det bor en barnefamilie her. Her både bor og leker de.

–Stilen min er vel moderne og grafisk, samtidig som jeg er glad i retromønstre, både på tapeter og stoffer. Jeg liker også farger, og har kanskje blitt det enda mer etter at vi fikk unger. Jeg syns det passer så godt å bo med farger nå, mens vi har små barn. Jeg merker at ungene blir glade av det også, sier Anja-Patrice som har en god blanding av gammelt og nytt. Mye av interiøret er funnet brukt og pusset opp. Med unntak av blant annet Eames-stoler i hvitt og sort som Anja-Patrice nylig har fått i huset, etter å ha ønsket seg dem lenge.

Visuell skissebok

–Jeg er nok mer enn gjennomsnittlig interessert i interiør, men jeg er ikke så opptatt av fylle huset med "riktig" design. Men de hvite Eames-stolene har jeg ønsket meg lenge, og det er jo klassikere som vi kan ha livet ut, sier Anja-Patrice som egentlig er mest glad i å videreforedle og redesigne.

–Det finnes så mange fine brukte ting, som ikke er i bruk, rundt omkring. Eller som kan få en liten renessanse brukt på my måte. Jeg har funnet litt her og litt der, og av og til gir jeg det et strøk maling eller fornyer med et fint stoff. Men noen ganger fungerer det best uten noen fornyelse, smiler Anja-Patrice og skjenker kaffe i fargerike retrokopper med en hånd, mens den andre har et godt tak under en sovende lillebror. Bloggen Sinedesign oppsto først i april i år, og er et resultat av en stor skapertrang. Hun vet hva hun vil med bloggen:

–Målet for bloggen blir en slags personlig og visuell skissebok. Den vil inneholde mye interiør, men også en kombinasjon av alle mine interesser. Men samtidig er det ikke en privat blogg, jeg viser fram detaljene som skaper vårt hjem, sier Anja-Patrice som ofte syr, maler, designer og klekker ut nye idéer til hus og hjem. Og nede i kjelleren sitter hun foran Mac-en, i rolige timer mens de tre barna sover i andre etasje, og oppdatere bloggen. For å inspirere oss lesere.

God blanding

Både Anja-Patrice og kjæresten Rune er fra Horten, men studier førte dem til Trondheim. Her har to blitt fem, og her blir de nok værende. Kanskje i et større hus etter hvert, men enn så lenge har de det lekent og fint i rekkehuset øverst på Angelltrøa.

–Det er nok jeg som har satt mest preg på leiligheten, selv om jeg ikke har hatt et bevisst plan. Fargene har bare kommet. Og det er jo ekstra artig å slippe seg litt løs i et område hvor alt i utgangspunktet er så likt på utsiden, og tilføre en motsats til det nye og stringente, mener Anja-Patrice.

–For oss har det vært riktig å ta inn brukte møbler og elementer for å skape den rette balansen akkurat her. Jeg er opptatt av kontraster i interiøret, slik som nytt – gammelt, stygg – fin, stram – leken og så videre. Mannen min ville nok hatt det mer minimalistisk, og jeg ville nok hatt det enda mer lekent. Men sammen har vi funnet en god blanding, sier Anja-Patrice. Lillebror på to måneder sover fortsatt i fanget og gir en egen ro i hele hjemmet.

Sånn har vi det nå, men det kan se helt annerledes ut om to år. Det er jo det som er så fint med å ha en hvit boks å leke seg med, at det skal så lite til for å forandre uttrykket helt.

Anja-Patrices interiørtips:

–Alt trenger ikke å matche. En personlig sammensetning er ofte mer spennende og morsomt.

–Lek/eksperimenter mer. Det finnes ikke noe interiørpoliti.

–Ta en titt i skapene til besteforeldre, tanter og onkler – mange skatter kan ligge der og støve bort.

–Det meste kan males. Let etter brukte ting med en god form, ikke heng deg opp i farger og mønstre.

–Lager du ikke ting selv, så kjøp håndverksprodukter på nettet (For eksempel på www.epla.no)

–Les interiørbloggene! Her er det masse gratis inspirasjon.

Anja-Patrices blogg: http://shinedotdesign.blogspot.com

(Foto: Håkon Jacobsen)

Foto: Håkon Jacobsen

Leken mammapermisjon: Anja-Patrice Hansen er for tiden hjemme med Leon (2 mnd.) og har bedre tid enn vanlig til å stelle hjemme. Lekne detaljer er viktig for familien.

Leken mammapermisjon: Anja-Patrice Hansen er for tiden hjemme med Leon (2 mnd.) og har bedre tid enn vanlig til å stelle hjemme. Lekne detaljer er viktig for familien.

Likt: Utenfra ser det kanskje ikke så spennende ut, men bli med inn!

Likt: Utenfra ser det kanskje ikke så spennende ut, men bli med inn!

Budskapet: Skrevet med kritt på svart tavle.

Budskapet: Skrevet med kritt på svart tavle.

Kosestund: Anja-Patrice i speilet med lillegutt Leon. Legg merke til den knallgule tallerkenhyllen og retrotapetet på skapdøren.

Kosestund: Anja-Patrice i speilet med lillegutt Leon. Legg merke til den knallgule tallerkenhyllen og retrotapetet på skapdøren.

Egen kunst: Mye er selvlaget i dette hjemmet, som disse bildene over voksensenga.

Egen kunst: Mye er selvlaget i dette hjemmet, som disse bildene over voksensenga.

Dymo-moro: På speilet på badet står det "Så fin du er", på såpa "Ren og pen".

Dymo-moro: På speilet på badet står det "Så fin du er", på såpa "Ren og pen".

Morgenstund: Ved senga er en gammel krakk nattbord. Lampeskjermen er selvsagt hjemmesydd og foten en loppis.

Morgenstund: Ved senga er en gammel krakk nattbord. Lampeskjermen er selvsagt hjemmesydd og foten en loppis.

Barnerom: Her inne bor Emil (4) og Sara (2).  To lekne i et like morsomt interiør, som togskinnene som går rundt den ene sengefoten.

Barnerom: Her inne bor Emil (4) og Sara (2). To lekne i et like morsomt interiør, som togskinnene som går rundt den ene sengefoten.

Skog: Anja-Patrice er AD og designer og liker det grafiske, og falt pladask for tapetet Wood fra Cole & Son

Skog: Anja-Patrice er AD og designer og liker det grafiske, og falt pladask for tapetet Wood fra Cole & Son

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?