Mathias Bjugan løp inn til bronsemedalje på sprinten under U-Em i orinetreing i Sveits søndag. Foto: Einar Kristengård

Søndagens sprint avsluttet EM for ungdom i Solothurn i Sveits, og det ble en skikkelig sprek avslutning på sesongen for 18-åringen fra Trondheim.

-Jeg fikk til et greit løp. Gjorde et par misser underveis, men ikke noe som gjorde så store utslag. Hadde jeg klart meg gjennom feilfritt kunne jeg vært med å kjempe om gullet, sa Mathias Bjugan på telefin til adressa.no etter løpet. I mål var han 23 sekund bak vinneren Kristian Jones fra Storbritannia. Sølvmedaljen gikk til dansken Rasmus Thrane Hansen 11 sekunder Foran Mathias Bjugan.

Over forventning

Før mesterskapet visst n18-ådringen at det var sprintdistansen som var han mulighet til å hevde seg best. Fredagens langdistanse ga en 14. plass, men lørdagens stafett ble en kamp litt bak i køen for det norske laget.

-Jeg hadde et håp om en plassering blant de seks beste på sprinten, men visste lite om hvor jeg sto i bildet. Jeg har tross alt ikke prøvd meg så mange ganger i dette selskapet. Nå vet jeg at jeg kan og det skal bli godt å ha med seg i forberedelsene til neste sesong der nordisk mesterskap i Finland og junior-VM blir de store målene, sa Mathias Bjugan.