Onsdag morgen går ansatte ved Bodø lufthavn og Værnes utenfor Trondheim ut i streik. De kommer i tillegg til de streikende på flyplassene i Tromsø, Bergen og Stavanger. Arbeidstakere ved Smart Fuels depoter i Skjelnan ved Tromsø og Lillesund ved Haugesund er også i streik.

Søndag

Tirsdag varslet Norsk Transportarbeiderforbund og Parat at det fra førstkommende søndag blir en ytterligere opptrapping.

– Hittil har vi vært forsiktige og tatt ut folk i streik med tanke på å først og fremst ramme arbeidsgiversiden slik at de kommer tilbake til forhandlingsbordet, sier forbundsleder Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund til NTB.

Den nye opptrappingen fra søndag gjør at forbundet vil ha nærmere 50 prosent av sine medlemmer ute i streik, og det rammer nå også bedrifter som leverer til andre deler av markedet enn flysektoren.

Det er ansatte i depotene til Bunker Oil i Ålesund, Sisterne i Oslo og Skålevik i Ålesund som tar på seg streikevestene søndag.

– Sisterne i Oslo leverer flybensin til Gardermoen, men også til veitransport og vanlig bensin. Depotene i Ålesund og Skånevik leverer bunkers til skipsfarten. Dermed utvider vi streiken til å omfatte andre sektorer og bedrifter, sier Johnsen.

Skuffet

Han sier han er svært skuffet over at arbeidsgiverne ikke ville gå med på heving av minstelønnssatsene, slik de har i andre meklinger, og understreker at forbundet ikke vil gi seg på minimumskravet.

Hvilke konsekvenser det nye streikeuttaket fra søndag vil få for Oslo Lufthavn Gardermoen er ennå ikke kjent, men Avinor har tidligere opplyst at driften vil gå som normalt gjennom helgen og kommende uke.