Politiet meldte på Twitter klokken 21.44 at to personer er pågrepet i en bil på E14 ved Fornes i Stjørdal etter å ha forsøkt å stikke av fra politiet.

– Bilen er en Volkswagen Passat som ble meldt savnet etter prøvekjøring i Trondheim tirsdag, sier operasjonsleder Morten Mørkved i Trøndelag politidistrikt.

Adresseavisen har tidligere skrevet om en bil som ble meldt savnet etter prøvekjøring. Fossegrenda bruktbilpark etterlyste bilen gjennom Facebook, og anmeldte hendelsen til politiet.

Forsøkte å stikke av

Bilen ble først observert øverst i Teveldalen i høy fart retning Stjørdal. Politiet fikk deretter tips fra en observant person som mente å dra kjensel på bilen.

– Bilen nektet å stoppe for politiet, så vi planla en aksjon med bruk av «stop sticks». Dekkene på bilen punkterte, men nektet fremdeles å stoppe. Flukten fortsatte, men naturlig nok fikk vi etterhvert stoppet den, sier operasjonsleder Mørkved.

«Stop sticks» er et verktøy som punkterer dekkene på bilen, og kan sammenlignes med en spikermatte.

De to personene er kjørt til arresten i Trondheim torsdag kveld, og vil bli avhørt fredag.

Observert i Sverige

Det har versert diverse rykter om at bilen er observert i Sverige. Onsdag sa politiet følgende til Adresseavisen:

– Vi har mottatt en anmeldelse, og har fått vite at bilen er observert i Sverige. Vi har varslet svensk politi, og vi får vi håpe at svensk politi tar ham, sier vaktleder Marit Johanne By ved Krimvakta ved Sentrum politistasjon.

At bilen i dag, torsdag, først ble observert av møtende bilister i høy hastighet øverst i Teveldalen retning vest, kan tyde på at den kom fra Sverige eller veldig nære grensen.

Mann i 30-årene

Bilselger Lars Jellum hos Fossegrenda bruktbilpark sa til Adresseavisen onsdag at personen som skulle prøvekjøre bilen, var en mann i 30-årene. Han framsto som en helt vanlig bilkjøper, og det var ingenting ved ham som fikk varselklokkene til å ringe hos den erfarne bilselgeren.

Nå er han glad for at bilen har kommet til rette.

– Vi har fått en mengde tips fra publikum om at den er observert i Trondheim og Sverige ved flere anledninger, så de har muligens kjørt skytteltrafikk inn og ut av landet. Det er tydeligvis ingen kriminell mesterhjerne dette, sier Lars Jellum til Adresseavisen.

Besiktiger bilen fredag

Jellum fikk torsdag kveld først telefon fra en tipser like etter klokken 21 om at bilen var observert. Deretter ringte politiet.

– Det er helt topp at den har kommet til rette. Vi får tilgang på bilen fredag, så da får vi se om det er noen skader på bilen, sier Jellum.

Bilen er en mørkegrå Volkswagen Passat stasjonsvogn 2007-modell. Bilen har en salgspris på 135 000.

Kvinne og liten hund i bilen

Da bilen ble lånt for prøvekjøring tirsdag, ble den hentet ut kun av en mann. Når den ble stoppet etter biljakten torsdag kveld, satt også en kvinne i passasjersetet, sammen med en liten hund.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.