- Flyreisen startet i Berlin. De hadde prøvd å lande i Umeå i Sverige før de tok turen inn i Norge. Her nektet de å imøtekomme instrukser fra tårnet ved Bodø lufthavn, sier Bård Krogstad, operasjonsleder for Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Etter dette forsøkte de å lande på Leknes lufthavn i Lofoten. I den forbindelse hadde ikke piloten tatt ut hjulene, og satte derfor ganske kraftige spor på rullebanen i landingsforsøket, fortsetter han.

Han forklarer videre at flyet kom seg opp i lufta igjen og satte kursen sørover.

- Piloten fikk beskjed om å lande i Brønnøysund, men etterkom ikke dette. Han fløy så videre til Værnes, og landet der pent og pyntelig.

Krogstad forklarer at det ikke var noe alkohol inn i bildet, og peker på mulige språkproblemer som hovedårsaken til misforståelsene. På grunn av det mislykkede landingsforsøket på Leknes ble den ene propellen bøyd. Dette gjør at flyet hvertfall overnatter én natt på Værnes.

- Ingen ble skadd etter hendelsen, og både piloten og passasjeren blir returnert til Tyskland i et litt større fly enn det de ankom med, avslutter Krogstad.

Flyhavarikommisjonen har nå overtatt saken.