- Det var et forferdelig regnvær, og den ene skura avløste den andre. Jeg har hatt en oversvømmelse før. Når jeg nå så at det begynte å regne så mye, satt jeg et lokk på det ene sluket i kjelleren, forklarer Egil Sund som er en av beboerne i området.

Dette har tidligere fungert om ikke nedbørsmengdene har vært altfor store. Nå måtte Sund ned i kjelleren og forsøke å ause ut vannet underveis.

- Nå hadde jeg plutselig 10-15 centimeter med vann på gulvet i kjellerstua, sier Sund.

Det var via sluket på vaskerommet i kjelleren at vannet skal ha kommet inn. Egil Sund og kona opplever det hele som en belastning, og de skal ha inn takstmann for å se på skadene i løpet av dagen. Samtidig tror Sund at ledningsnettet i området er for dårlig dimensjonert til å ta unna såvidt store vannmasser som kom onsdag kveld.

Også Stavsjøfjelltunnelen ble stengt

- Det har vært lokalt store nedbørsmengder som har gjort at omlag seks hus har fått vann i kjellerne og husene sine, sa operasjonsleder Trude Carlsson hos politiet i Trøndelag tidlig torsdag morgen.

Både politi, brannvesen og representanter fra kommunen hadde vært på stedet.

- Vi fikk også melding om betydelige vannmengder over E6 i går kveld, og Stavsjøfjelltunnelen var da stengt en periode etter klokka 21.40. Men alt er åpent for vanlig ferdsel der nå, sier operasjonsleder Carlsson.

De store vannmassene onsdag kveld har herjet med veien i Movegen og Selbuvegen i Hommelvik. Foto: CHRISTINE SCHEFTE
Mye regn på kort tid har gått utover veier og hus i Movegen og Selbuvegen i Hommelvik. Foto: CHRISTINE SCHEFTE
Statens Vegvesen på plass i Hommelvik torsdag formiddag. Foto: CHRISTINE SCHEFTE