De minst vellykkede filmene i den nye franchiseindustrien av Marvel-universet, er «Captain America» (2011) og «Thor» (2011). I en scene i 2'ern med Thor dukker Captain America jaggu opp, som om de to utdaterte superheltene forsøker å hjelpe hverandre til å bli tidsriktige igjen. Da er det ikke nok med «Dark» i tittelen, middels 3D-grep og en rekke dyktige skuespillere i store og små roller.

Mens den forrige Thor-filmen hadde en viss corny sjarm, traff den ikke helt med Shakespeare-kjenner Kenneth Branagh som regissør. Alan Taylor har bakgrunn fra «Game Of Thrones». Med ni riker, krigere og konger med skjegg og bryner og stedsnavn som Svartalfheim og Åsgård, så lener «Thor: The Dark World» seg tidvis mot fantasy-tv-serien, uten å være i nærheten av noen av dens kvaliteter.

Manus, replikker og regi gjør at «Thor: The Dark World» tidvis fortoner seg som en kalkun med hammer. Tom Hiddleston som var så god som Loke sist, har fått mindre å spille på. Anthony Hopkins som Odin er ikke hans «finest hour», i en film som funker best når den norrøne gjengen besøker London av i dag. «Thor: The Dark World» er en buldrende popcornfilm, med mange av symptomene på alt som har vært galt med amerikansk storfilm i år.