- Vi er selvsagt skuffet over at ikke flere møtte opp, for dette har vært en veldig bra festival, sier styreleder ved Steinkjerfestivalen, Stig Ørnvall til adressa.no

Han forteller at finopptellingen av dagspass og endagsbilletter er i gang, men at det så langt ser ut som om rundt 2600 personer har besøkt festivalen i helga.

- Vi hadde et mål på rundt 3500 publikummere, sier Ørnvall.

En halv million i minus

Styrelederen sier at det må gjøres mer nøyaktige beregninger før det eksakte underskuddet kan vurderes, men at et «worst case scenario» vil være et tap på rundt en halv million kroner.

- Det endelige tapet henger sammen med sammensetningen av dagspass og festivalpass, samt salg av diverse varer, men det vil overraske meg om vi taper mer enn en halv million, forteller Ørnvall.

- Sammensatt problem

Det er ingen tvil om at festivalen har vært uheldig med været. På lørdag var det godt under ti grader og regn.

- Men vi skal ikke bare skylde på været. Som festivalarrangør i Nord-Trøndelag kan man ikke lage en festival som er avhengig av godt vær, sier Ørnvall.

Han sier at tapet skyldes et sammensatt problem, og at man må se nærmere på hva som har skjedd.

- Dette er jo en byfestival, og det er ingen i nærområdet som er som oss, så det er mulig vi må bruke tid på å bygge den riktige kulturen, forteller Ørnvall.

Han forteller at artistbudsjettet ikke har vært større i år enn i fjor.

Usikker fremtid

Etter helgens underskudd er det fare for festivalens fremtid.

- Vi jobber ut ifra at vi skal overleve, men vi kan ikke love noen ting. Blir det så stygt som vi frykter at det kan bli, blir det tyngre å dra i gang festivalen neste år, sier Ørnvall.

Han legger imidlertid til at forholdet til kommunen og hovedsponsorene er veldig godt.

Fornøyd med festivalen

Rent arrangørmessig mener Ørnvall at dette er en av de beste Steinkjerfestivalene noen gang.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger fra de publikummerne som var her, og artistene har skrytt veldig av responsen fra publikum. Det er tydelig at de som har vært her, har trivdes, sier Ørnvall.

Han tror at Steinkjer trenger Steinkjerfestivalen, og velger å se positivt på helga.

- Vi har tross alt gjort noen tusen mennesker litt lykkeligere i noen timer, avslutter han.

Skuffet over oppmøtet: Styreleder i Steinkjerfestivalen, Stig Ørnvall, skulle gjerne hatt minst 1000 publikummere mer på festivalen. Foto: VEGARD EGGEN
Det var tett foran scenen da den legendariske rockeren dro på. Foto: VEGARD EGGEN