Drømmer om å spille med Ringo Starr

Askil Holm gjør fire Tom Petty-konserter på Norwegian Wood-festivalen, og håper på celebert gjestespill.

Foto: VEGARD EGGEN

Saken oppdateres.

- Planen vår er å ha det som artig sideprosjekt. Telle opp til fire og spille Petty-låter, forteller Askil Holm som står i front for Pretty Young Pettys, et band som covrer den amerikanske artisten Tom Petty. Initiativtaker er Jørgen Roll i Norwegian Wood-festivalen, som i alle år har ønsket seg originalen på scenen.

- Han har ikke vært i Norge siden tidlig 90-tall. Grunnen til at han har prioritert USA, er flyskrekk, forteller Holm som skal gjøre fire konserter på fire dager med Pretty Young Pettys under Norwegian Wood.Nachspiel-konserter

Konsertene finner sted på Hard Rock Cafe, nærmest som offisielle nachspiel for festivalen. Foruten Holm, består bandet av Egil Clausen og Ola Geir Raftevold på hver sin gitar, Torjus Eggen på bass, Olav Tronsmoen på keyboard og Gunnar Sæther på trommer. I utgangspunktet.

- Jørgen legger opp til at folk som har spilt på festivalen, skal være gjester på kvelden, forteller Holm som tillater seg å drømme om gjesteopptreden av selveste Ringo Starr som fra før er booket inn på festivalen med sitt all star-band. Pretty Young Pettys skal nemlig spille låta «Handle With Care» av Traveling Wilburys, superbandet der Tom Petty var blant medlemmene, sammen med Bob Dylan og George Harrison.

- Ringo Starr gjorde gjesteopptredener på trommer sammen med Travellin' Wilburys, og det er lov å drømme om at Ringo kan komme opp og gjøre den med oss. Det er nok utopi, og jeg tror ikke sjansen er så stor. Men hvis det skjer...Ledestjerne for Holm

Tom Petty har alltid hatt en spesiell posisjon for Holm.

- Petty har vært det store forbildet mitt. Også fordi han er soloartist, og har vært litt ledestjerne for det å drive solokarriere med fast band i ryggen, slik jeg har jobbet hele veien.

Pretty Young Pettys skulle egentlig bare spille på Norwegian Wood, men ballen har allerede begynt å rulle.

- Det ser ut til at det blir mer til høsten, vi legger opp til flere klubbkonserter. Vi vet det er mye Petty-fans i Trondheim, Namsos og Verdal.(Foto: VEGARD EGGEN)

Foto: VEGARD EGGEN

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?