Ordentlige kritikerfavoritter ble de vel aldri, men både i en periode på 70-tallet og i en ny glansalder på 80-tallet var Slade blant rockens mest populære navn. De fylte blant annet Nidarøhallen i Trondheim til randen med allsang, glitter og glam.

LES OGSÅ: Billedkavalkade over lokale popgrupper på 70-tallet

Nå er det igjen duket for noen av riff-rockens mest nynnevennlige låter, fra 70-tallshitsene «Mama Weer All Crazee Now» og «Take Me Bak 'ome» til lighterballader som «My Oh Tony Carey's Rainbow Project: The Dio Years, My» og «Far Far Away». Helst skulle vi hatt den originale vokalisten Noddy Holder til å synge dem, men han hoppet av karusellen for mange år siden. Gitarist Dave Hill og trommeslager Don Powell er originalmedlemmene som fortsatt holder koken.

LES OGSÅ: Slade på Rosendal 2010

Ellers kan konferansier Robert Sætervik rope inn et variert knippe artister på endagsfestivalen i Orklahallen. På grunn av et betydelig antall artister starter showet allerede klokken 17.00 lørdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Glam, men ikke glemt

Det blir både veteranartister og yngre band, internasjonale artister og lokale band i forskjellige avarter av rock, dog definitivt mest hardrock. Tony Carey's Rainbow Project: The Dio Years er et av prosjektene, Pink Floyd-tributebandet The Wall et annet. Bente Smaavik Band er aktuelle med helt ny musikk, det er også Fosen-bandet Crossnail. Barbed Wire og Snakerush skal også spille, men mest mest allsang denne kvelden tipper vi nok Diesel Dahls gjenforente Tindrum vil oppleve.