Riktignok hadde Uke-funksjonærene fått se revyen allerede fredag, men lørdag kveld var den offisielle bypremieren, åpen for alle.

- Dette er en stor dag, endelig får vi vise fram revyen til byens befolkning – for Uka er ikke bare for studentene, presiserer Ukesjef Gjertrud Hole Kjøstolfsen, en time før det braker løs på scenen.

LES ANMELDELSEN HER: Proff ukerevy med svak brodd

Følelser i sving

- Jeg har rukket å se den noen ganger nå, og jeg er strålende fornøyd med resultatet og kjempestolt. Jeg mener det er en revy som treffer bredt, og som tar opp viktige tema på en varm måte, fortsetter Kjøstolfsen. Også Ukas revysjef Martin Næss føler at det kribler.

- Jeg har ventet på denne dagen i halvannet år. Det er mye følelser i sving, sier Næss, som er fornøyd med responsen de har fått så langt. Han mener en god revy skal ha både humor og brodd, men at humoren kommer først.

- Først og fremst skal den være morsom. Vi har dessuten hatt et mål om å holde høyt musikalsk nivå, forteller Næss, som mener revyen også tar for seg dagsaktuelle tema, blant annet gjennom den røde tråden med den allvitende "dingsen" Lurifax.

- Vi satser på bredde i årets revy, slår Næss fast.

Uka går av stabelen hvert andre år og det er strenge regler for festivalens navn. Vi har tidligere skrevet om årets Ukenavn «Lurifax», og var selvsagt til stede da navnet ble avslørt.

- Mottakelsen betyr en del

Med opp mot 30 forestillinger totalt, er det mange billetter som skal selges den neste måneden før Næss kan sove virkelig godt om natta.

- Mottakelsen har noe å si, men ikke like mye som hos en uetablert aktør eller forestilling. Ukerevyen er en godt etablert tradisjon, og mange kommer uansett – men anmeldelser og ordet på gata utgjør nok noe, sier han.

Rockheim-direktør Sissel Guttormsen er til stede, men hun innrømmer at hun ikke er en fast revygjenger.

- Men jeg gleder meg, det jeg har sett av revyen har holdt høy kvalitet. Jeg håper å få se noe nytt og friskt, samtidig som jeg selvsagt er spent på musikken, der jeg håper å høre noe som vil leve videre, sier Rockheim-sjefen, som mener revyen gjerne må ha brodd.

- Å være litt sint er en del av å være ung. Så er det flott om det er morsomt i tillegg, så klart!

Statoil-sjef ser hver revy

Morten Loktu, direktør for Statoils Drift Nord, og dermed representant for Ukas hovedsponsor, har høye forventninger.

- Jeg håper det blir som vanlig, litt alvor og mye moro. Og så håper jeg på en fin trondheimssang, sier Loktu, som har sett hver eneste revy siden han gikk ut fra daværende NTH, der han studerte teknisk fysikk, i 1984. Loktu kommer til premieren med sin kone Lisbeth.

- Vi ser ofte revyen flere ganger også, man går alltid glipp av et par poenger første gang, ler han.

Lang premierekveld

Bypremieren er en del av festmøte i Samfundet, og innebærer således flere faste møteinnslag i tillegg til selve revyen (på dagsorden oppført som "kunstnerisk innslag ved Studentens interne teater"). Tradisjonen tro fikk vi musikalske innslag ved Strindens Promenade Orchester, Candiss og Pirum, samt festtale ved HiST-rektor Helge Klungland. Men tiden flyr når man har det gøy, og til slutt setter revyen i gang – Vår anmeldelse kan du lese her, der anmelder Trygve Lundemo mener revyen tilbyr god underholdning, men kunne vært dristigere.

Det finnes nok mer nådeløse publikum der ute enn et premierepublikum under Uka, stemningen etter teppefall må likevel sies å være særdeles overstrømmende.

- Nydelig trondheimssang

Sent på kveld, etter at revyen er ferdig og alle involverte behørig takket fra scenen, finner vi en fornøyd representant for det offentlige Trondheim – varaordfører Knut Fagerbakke.

- Det var en veldig bra revy, gjennomført hele veien og med få dødpunkter, sier Fagerbakke. Han forteller at han har sett ganske mange Ukerevyer, og at årets revy følger opp tradisjonen på en god måte. Han synes mange numre var verdt å trekke fram.

- Jeg liker jo spesielt godt harselasen mot oss politikere. Men også nummeret der Trondheim får tyn fra Malvik og nordtrønder-visa satt godt hos meg. Så hadde revyen også en nydelig trondheimssang og flere tekster med stort alvor, konkluderer varaordføreren.

Etter premierehelga spilles "Lurifax" ytterligere 26 ganger i løpet av Uka, det betyr at om lag 20 000 flere har mulighet til å overvære årets Ukerevy.

Driftssjef i Statoil, Morten Loktu, sammen med kona Lisbeth. Foto: Terje Svaan
- Jeg liker jo spesielt godt harselasen mot oss politikere, sier Knut Fagerbakke etter årets revy. Foto: Terje Svaan
Rockheim-direktør Sissel Guttormsen. Foto: Terje Svaan
Ukesjef Gjertrud Hole. Foto: Terje Svaan
Revysjef Martin Næss. Foto: Terje Svaan