Publikum måtte ta til takke med en 15 minutter kort konsert med den amerikanske rapperen Action Bronson på Samfundet søndag kveld Rapperen som i fjor avlyste sin konsert under Pstereofestivalen samme dag som han skulle opptre, ga seg denne gangen etter noen få låter.

Virket gira

Blant publikum sto musikkprodusent i Nrk P3, Tete Lidbom. Det var ingenting som tydet på at rapperen var i dårlig form da han entret scenen, snarere tvert imot, forteller Lidbom.

- Da Action Bronson kom på scenen virket det ikke som det var noe feil med ham. Jeg hadde hørt rykter om at han virket trøtt og sliten under konserten i Oslo kvelden før, derfor var jeg imponert over hvor frisk han hørtes ut da han rappet og sang, sier Lidbom.

Musikkprodusenten hadde hørt at den 31 år gamle rapperen hadde vært stille mellom låtene under konserten lørdag kveld. Derfor ble Lidbom positivt overrasket da Action Bronson kom på scenen i Storsalen.

Stressa Dj

- Det første han gjorde da han kom ut på scenen var å rekke finger, så det virket som han var veldig «på», sier Lidbom.

Etter noen få låter gikk rapperen fra Queens av scenen. Lidbom synes det er vanskelig å forstå hva som var galt..

- Det var tydelig at dj-en hans, Alchemist, trodde at han ville komme tilbake. Dj-en ba publikum om å lage lyd dersom de ville ha Action Bronson på scenen igjen. Etter ti minutter begynte han å se litt bekymret ut. Da skjønte jeg at konserten var ferdig og gikk, sier Lidbom.

Mye venting

Marius Jünger, som var på konserten sammen med noen kompiser, filmet Uka-representanten som måtte formidle den kjedelige beskjeden om at Action Bronson måtte avbryte konserten på grunn av medisinske årsaker. På videopptaket kan man tydelig høre skuffelsen blant publikum.

- Det ble veldig dårlig stemning i salen. Jeg tror det var mange skuffede mennesker der, særlig med tanke på hva som skjedde på Pstereo i fjor. Dette ble toppen av kransekaka, sier Jünger, som beskriver konserten som en kveld med mye venting.

- Dørene til salen åpnet klokka ni, og oppvarmingen startet ikke før klokka nærmet seg ti. Action Bronson hadde vært av scenen i rundt 20 minutter før vi fikk beskjeden om at han ikke kom tilbake. Jeg var nok en av de første som forlot salen, jeg følte jeg hadde stått og ventet lenge nok. Det ble en kveld med mye venting, sier Jünger.

Skrev at Oslo var siste konsertsted

Flere internasjonale nettsider, der iblant Pitchfork, har fått med seg at rapperen har avlyst to konserter i Trondheim i løpet av 14 måneder. Nettstedet Stereogum lurer på om den tidligere gourmetkokken kan være allergisk mot Trondheim. «Curiously, Bronson also canceled his set at Trondheim’s Pstereo Festival last year because he lost his voice. Maybe he’s just allergic to Trondheim?», skriver Stereogum på sine nettsider.

På sin Twitterkonto skriver Action Bronson, som av The New York Times er kalt en av de mest spennende rapperne i New York City, at han hadde «an issue» søndag kveld, men at han vil bli bra igjen. Fredag tvitret artisten om sin konsert i hovedstaden. Action Bronson skrev da at konserten i Oslo var den siste under sin Mr. Wonderful-turné.

Gir rapperen karantene

I går kveld opplyste Uka at konserten ble avlyst på grunn av medisinske åresaker. Ukas pressesjef Ingeborg Elgheim vil ikke kommentere saken ytterligere før de har skaffet seg en oversikt over situasjonen. På spørsmål om publikum vil få pengene tilbake, svarer hun at det vil komme mer informasjon på Ukas nettsider.

Musikkprodusent Lidbom ble såpass oppgitt etter søndagens avlysning at han nå vil ta en pause fra rapperen som har avlyst Trondheim to ganger.

- Jeg gir Action Bronson ett års karantene. Jeg håper festivaler og konsertarrangører ikke booker ham igjen. Han må prøve å rette opp inntrykket før han kommer til Trondheim igjen, sier Lidbom.