Et bilde lagt ut på hans åpne profil mandag skal vise Wongraven på vei hjem fra sykehuset, skriver Vg.no.

I teksten som følger bildet forteller musikeren at han ble svært syk og ble fraktet til sykehus i all hast. Der ble det oppdaget at den kjente metal-vokalisten har en hjernesvulst.

Svulsten er trolig godartet.

Kan leve med den

– Jeg kan leve med den så lenge den ikke vokser seg større. Det er ekstremt komplisert å fjerne den, og bør bare gjøres dersom den vokser i størrelse og det er et spørsmål om liv eller død, skriver Wongraven.

Sangeren vil bruke de neste to ukene til å få tilbake kreftene før han fortsetter å jobbe med bandet Satyricon, og vinproduksjon, der han også har gjort seg bemerket med et utvalg viner.

Føler støtte

Wongravens band er regnet som et av black metal-sjangerens viktigste ban på verdensbasis.

Bandets foreløpig siste plate, «Satyricon», kom i 2013.

– Vi har alle fått utdelt et sett med kort, og dette er tilfeldigvis ett av mine. Det er så mange mennesker som må leve med langt verre ting enn meg, så jeg synes ikke synd på meg selv. Jeg har en flott familie, flotte venner, Satyricon, Wongraven Wines og mange mennesker som støtter meg over hele verden, skriver Wongraven på Instagram.

Satyricon-vokalist Sigurd Wongraven har fått påvist hjernesvulst. Her fotografert tidligere i år. Foto: Gitte Johannessen