Den andre filmen regissert av den franske skuespilleren Mélanie Laurent viser at hun har minst like stort potensial bak kamera som foran. Hun er utenfor hjemlandet kanskje mest kjent for rollen i Quentin Tarantinos «Inglourious Basterds»(2009).

Basert på en roman av Anne-Sophie Brasme, er «Pust» en ganske typisk oppveksthistorie om vennskap og rivalisering rundt to tenåringsjenter fra hver sin dysfunksjonelle familie. Skuespillerprestasjonene Laurent får ut av Joséphine Japy og Lou de Laâge og måten deler av filmen er fortalt på, gjør «Pust» klart severdig.

Joséphine Japy spiller hovedrollen som 17-åring med foreldre på randen av skilsmisse. Lou de Laâge spiller den nye eleven i klassen som over natta blir den astmatiske, litt tilkneppede jentas bestevenninne. Filmens fremste kvaliteter er blikket for miljø og små, viktige skift i stemning mellom menneskene i godt ladede scener.

Mest fascinerende er hvordan stemningsskift fra bestevenner til fiendskap og mobbing skildres med selvdestruktiv ferd mot psykologisk skrekkfilm. Med unntak av litt lang campingtur midtveis er Laurent økonomisk forteller, med fint blikk for stil, framdrift og spill. Finalen blir litt for opplagt, men den bidrar til å dra filmen dypere enn hopen av tenåringsvarianter av Tuppen & Lillemor.