For en knapp måned siden slapp musikkbransjefestivalen sine fem første navn, i dag offentliggjør de fem til:

Monica Heldal trenger knapt noen ytterligere introduksjon for musikkinteresserte. Debutalbumet hennes, «Boy From the North», ble en stor suksess og vant Spellemannpris både i klassen for «popsolist» og «årets nykommer». Heldal har også fått Bendiksenprisen for sin blanding av folkrock og mørk americana, og spilte i sommer på Øyafestivalens hovedscene. Hun blir i høst lansert i USA og England.

Nytt Snøskred

En annen som spås en stor framtid er Siv Jakobsen, som i vår slapp den intime og vakre debut-ep-en «The Lingering» til gode kritikker. Hun er allerede klar for Bylarm, men tar først turen innom Trondheim Calling.

Trondheimsbandet Snøskred startet som et lydforskende shoegazeband i 2012 og på albumet «Whiteout», men bandets nye singel «Puzzle» signaliserer et band som har roet ned på støyen, skiftet ut deler av besetningen og i stedet beveget seg mot 90-tallets indie- og gitarpop-estetikk.

Fra Haugesund kommer Undergrünnen, under ledelse av veteranen Pål Jackman, som har markert seg som filmregissør og band som Wunderkammer. Bandet slapp et sterkt debutalbum tidligere i år, med en blanding av afrobeat, krautrock og garasjerock som fungerer enda bedre i virkeligheten enn i teorien.

Sistemann ut i denne omgang er Tellef Raabe, som i likhet med Snøskred er i stallen til Trondheimsselskapet Riot Factory. Ålesunderen spiller 80-tallsinspirert indiepop, og har sluppet en ep og fulgt opp med en serie singler i 2015. Debutalbumet kommer neste år.

Demofrist fredag

Fristen for å sende inn musikk og dermed få muligheten til å bli ett av de 15 demobandene under festivalen, går ut ved midnatt fredag 16. oktober.

I forbindelse med utvelgelsen sier Trondheim Calling at de er på utkikk etter lovende, fortrinnsvis unge artister fra Midt-Norge som har gjort seg bemerket lokalt, og nå er klare for å presenteres for et større konsertpublikum og for den nasjonale musikkbransjen.

Her kan du lese om forrige artistslipp fra Trondheim Calling, der festivalen offentliggjorde navn som Marte Eberson, Intertwine, Frances Wave, Kid Astray og Izabell.