Steinkjer-rapperen Didrik Nonstad, alias Diddaboy, er én av fem delfinalister som skal konkurrere om en finaleplass i musikkonkurransen Bandwagon.

- Jeg er en vanlig fyr som er frekk i kjeften, men i stede for å være frekk direkte, tar jeg det ut gjennom musikken. Jeg har alltid vært glad i leke med ord, sier Nonstad.

Hør Diddaboy sin låt «Gal» i spillelisten øverst til høyre.

Fem artister er plukket ut til delfinalen på Rockheim. Les mer om de fem og hvorfor nettopp dem ble delfinalistene som får muligheten til å ta seg videre i musikkonkurransen.

En energisk underholder

I 2013 ga han ut albumet «Gjennomtenkt tankeløshet» og tidligere i år kom ep-en «På bølgelengde». Nå jobber den 24 år gamle rapperen med ep-en «Psykoselig» som skal slippes mot slutten av året.

- Musikken jeg gjør er veldig variert. Jeg er ikke redd for å prøve noe nytt, så lenge det ikke er «sellout». Jeg liker for eksempel ha refreng som synges, som er et popelement, men det er viktig å holde på den rå rappen, forklarer han.

Hans energi blir ofte trukket frem når folk som har opplevd han live skal beskrive Diddaboy på scenen. Energien skal han bruke for alt den er verdt under delfinalen på Rockheim.

- Jeg har ingen forhåpninger, men jeg skal levere som jeg bruker. Jeg er den eneste rapperen i konkurransen, noe som både kan være en ulempe og ikke, det kommer an på juryen. Uansett skal jeg bringe bra med energi.

Årets finalister konkurrerer også om Ramp-stipendet som er på 250 000 kroner. I fjor var det trondheimsbandet Soup som tok imot stipendet. Les mer om hvordan stipendet tok bandet ut i Europa.

En kickstart

Nonstad har ambisjoner om å kunne leve av musikken. Som han selv sier er «rap det jeg kan». Skulle han ta seg videre til finalen i Bandwagon som arrangeres i Namsos i desember, hadde han likevel fått sjokk.

- Det hadde vært latterlig spør du meg, jeg vet ikke hva jeg hadde gjort. Telefonen om at var videre til delfinalen kom brått på. Å vinne Bandwagon ville vært en kickstart.

I sommer spilte Diddaboy på Urørtscenen under Pstereofestivalen. Han beskriver konserten som hans største opplevelse i musikkarrieren så langt.

- Følelsen jeg fikk da jeg så bølgen av mennesker som kom og stilte seg opp foran scenen var helt rå. Lyden var dessverre ikke helt på plass har jeg forstått i ettertid, men følelsen av å se alle som kom for å høre meg, den topper det meste, sier Nonstad.

- Hvem drømmer du om å varme opp for?

Den var tøff. Jeg vet da farsken, jeg har så mange navn i hodet mitt nå. Jeg husker jeg så Jedi Mind Tricks på Blæst i Trondheim en gang, de var heltene. Men også gutta i TDE (Top Dawg Entertainment), som blant andre Schoolboy Q.

- Hvordan ser drømme-rideren ut?

- Hittil har jeg ikke vært så kresen, jeg har krevd øl og håndduker, hehe. Og ei flaske Imsdal eller to. Jeg liker ikke å spise snacks backstage. Men det er mulig rideren forandrer seg med åra?

Alt håp om finaledeltakelse er likevel ikke ute for dem som ikke vinner juryens gunst på Rockheim – Artisten som får flest stemmer i den nasjonale konkurransen vil også få en plass i finalen. Du kan fortsatt stemme på din favoritt her.

Diddaboy møter FOG (Frukt Og Grønt), Merethe JM, Kayla's Finger og Midlertidig under delfinalen i Bandwagon på Rockheim torsdag kl. 19.00.