– For meg handler dette om gleden av å meste noe nytt og hente frem det kreative i seg, sier fotografen i en pressemelding.

Fotokurs er et av rehabiliteringstilbudene på Vardesenteret ved St. Olavs Hospital, ved siden av Pasienthotellet. Kreftforeningen forteller om stor interesse for kursene, som er for både nybegynnere og viderekomne.

– Det er mye rehabilitering i å mestre noe nytt. På fotokursene er vi ofte ute for å fotografere. Vi går rundt og utforsker byen. Kanskje blir noen kjent med byen sin på en ny måte. De viser nysgjerrighet og det er en god medisin, sier Melhuus.

Hun mener atmosfæren mellom kursdeltakerne er spesielt god på disse kursene. Det sosiale er i viktig, med masse humor og glede.

– Sjargongen mellom deltakerne er veldig fin. De har vært gjennom mye av de samme, tøffe takene, og her er de med på noe helt annet. Det fryder meg, sier Melhuus.

Utstillingen er en salgsutstilling hvor overskuddet går tilbake til Vardesenteret og tilbudet til kreftrammede og deres pårørende. Den skal henge frem til desember.

Utstillingen åpner på Vardesenteret onsdag 28. oktober klokken 18.