Hun er eneste trønderske deltager blant de ti finalistene som spiller foran 7500 publikummere i Oslo Spektrum lørdag kveld. Torunn fremfører sin egen låt, «Åpent hav».

Les hele teksten på låten her.

– Det blir en ny opplevelse, og veldig artig, sier 14-åringen, som går i niende klasse ved Hoeggen ungdomsskole i Trondheim.

Solid fanklubb

Siden tirsdag har hun hatt prøver og forberedelser i hovedstadens storstue. Hun har også fått møte igjen de andre finalistene som hun ble godt kjent med da MGPjr-apparatet arrangerte den årlige «leirskolen» på Trøndertun folkehøgskole i Melhus i august.

– Det har blitt mye tulling og fnising de siste dagene, i tillegg til at vi har jobbet med sangen og scenografien.

På scenen stiller hun alene med pianoet, men i salen har hun mamma, pappa, småsøsknene Olav (10) og Sigrid (8) og en lang rekke slekt og venner. «Torunn-fanklubben» teller rundt 80 stykker denne kvelden.

På nrksuper.no presenteres hun som ei jente som «elsker å lese bøker, lage tullefilmer og spise Spaghetti Carbonara».

– Sangen din handler om noen som har gjort mange feil valg, og vil starte på nytt, med blanke ark. Er du en person som grubler og tenker mye over sånne ting?

– Det varierer jo. Sangen begynte med en tanke som ikke var like alvorlig som den som til slutt ble sangen. Men det handlet i utgangspunktet om ting jeg har gjort som jeg har angret på, som jeg kunne tenke meg å ha gjort annerledes i ettertid. Også tenkte jeg på folk som har gjort mye verre ting, og hvor vanskelig de må ha det når de går og kjenner på skylden for det de har gjort.

Digger Coldplay

– Når begynte du med musikk?

– Jeg begynte tidlig, og både mamma og pappa er ganske musikalske. Jeg har gått rundt og sunget store deler av livet og har vært med i kor siden jeg var fire. Jeg begynte på piano da jeg gikk i førsteklassen.

– Hvem er din største inspirasjonskilde akkurat nå?

–J eg hører mye på Coldplay om dagen, på grunn av stemningen musikken deres gir. Favorittlåten varierer mellom «Us Against the World» og «Every Teardrop is a Waterfall».

Låtskrivertriks

– Har du noen tips til andre barn og unge som har lyst til å komme i gang med låtskriving. Hvordan gjør man det?

– Det viktigste er å ha motivasjon og vilje til å gjøre det, men en må også ha inspirasjon. Så lenge du har én idé, enten det er på et instrument, eller en melodilinje eller tekstbit i hodet, så er du på vei. Det kan være den minste ting, sier Torunn, som har sendt inn låtbidrag til MGPjr hvert år siden 2010.

Og fremtidsplanene?

– Så lenge jeg får jobbe med musikk på en eller annen måte er jeg fornøyd, sier Torunn Skaug.

Årets MGP jr. har hatt rekordstor påmelding, ifølge NRK. Hele 728 bidrag kom inn, noe som er over 100 flere enn i fjor. Kun solister har nådd opp til finalen, noe som ikke har skjedd før. Årets ti finalister kommer fra Trondheim, Moss, Oslo, Haugesund, Breivika, Osterøy, Sande, Fredrikstad, Bryne og Lommedalen, skrev vi da finaledeltagerne ble gjort kjent i mai.