- Fansen elsker det! Det kan man se på sosiale medier som for eksempel Twitter, sier Renate Fossum i Stargate Media. Fossum, som kommer fra Trondheim, er produsent for superstjernen Rihannas nye, store satsing.

Rihanna fikk stor oppmerksomhet for sin svært kontroversiell musikkvideo til låten «Bitch Better Have My Money». Nå fullfører artisten sitt BBHMM-prosjekt ved å gi ut en helt spesiell app, produsert av det norske teknologiselskapet Stargate Media.

Til nettstedet vrnews.com sier den trønderske Stargate-gründeren Mikkel Storleer Eriksen at han ble kontaktet for lage en eksklusiv gave fra Rihanna til hennes fans.

- Etter å ha pratet om det i noen få minutter visste jeg at vårt team kunne produsere en opplevelse en musiker aldri før har gitt sine fans, sier Eriksen til nettstedet.

Brutal video

Den danske skuespilleren Mads Mikkelsen har rollen som regnskapsføreren som skal ha stukket av med pengene til Rihanna. Den sju minutter lange videoen avsluttes med at regnskapsføreren sitter fastbundet i en stol. Det siste bildet vi får se er Rihannas blodige ansikt. Videoen gir ikke svar på hva som skjer med Mikkelsens karakter. Svaret kommer med appen.

Appen ble lansert 11. september under New York Fashion Week. Nå deler fansen sine meninger om appen på sosiale medier. Ifølge Stargate Media er appen den første av sitt slag.

- Videoen er ikke som andre 360-graders video der du står i midten. Her blir du Mads Mikkelsen sin karakter, du er personen som blir plaget og torturert, sier Fossum.

Appen får også stor oppmerksomhet på grunn av Rihannas avslørende kjole.

Riri tok regien

I 2014 lanserte Stargate Media kortfilmen «Halibut», regissert av Hallvard Bræin. Den 360-graders filmen ga seerne mulighet til å delta i scenen med en følelse av unik tilstedeværelse. Det er denne filmen som skal ha gitt superstjernen Rihanna lyst til å lage en lignende app.

- Det var artisten selv som ønsket å gjøre dette, og hun er veldig fornøyd med produktet, sier Fossum som tror en blanding av fascinasjon for de teknologiske mulighetene og ønsket om å gjøre noe banebrytende var grunnen til at Rihanna ville lage en egen app.

Rihanna står selv oppført som regissør for 360-graders videoen. Fossum fikk stor respekt for artisten etter å ha sett henne i sving.

- Hun er veldig profesjonell og målrettet, men også veldig empatisk og hun behandler alle på settet med respekt. Vi så ingen stjernenykker. Det var veldig hyggelig å jobbe med henne, forteller Fossum.

«Alt» er norskprodusert

Stargate Media har brukt norske firma for både lyddesign og etterarbeid. Blant annet har Erling Rein fra Rissa, som driver lydfirmaet Megaphon, vært ansvarlig for lyden.

- Alt er egentlig norsk. Det er viktig for oss å bruke våre norske samarbeidspartnere til slike prosjekter, sier Fossum i Stargate Media. Hun tror dette bare er begynnelsen for interaktiv video.

- Det satses stort på virtuell virkelighet i Hollywood nå. Det er fortsatt smalt, men det kommer mer og mer av det. Det kommer til å eksplodere over natta og vi går alle rundt og bare venter på at det skal skje, sier Fossum.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.