Det er TV 2 som på sine nettsider tirsdag kveld kunne avsløre at Travellin' Strawberries nok en gang skal få stå for julekalenderen på TV 2 Zebra. «The Julekalender» ble første gang vist i 1994, og blitt en kjent og kjær juletradisjon for mange.

Skuespillerne ble, over natta, store kjendiser her til lands.

- Det ble fullstendig kaos. Når jeg kom hjem på kveldene hadde jeg 240 telefonbeskjeder. Det var 239 som ropte «bære lækkert» i telefonen, og én beskjed fra mora mi, sa Tore Johansen i et intervju med Adresseavisen i fjor (krever abonnement).

LES OG SE VIDEO: The Julekalender-stjernen feiret travseier med «Støveldansen»

Kjente uttrykk

Nå får man altså igjen muligheten til å  børste støv av de forslitte uttrykkene som «De e' bærre lækkert», «Bob, bob, bob, ikke sant» og «Olaf, jeg står under misteltein». Eller kanskje du skal friske opp støveldansen?

TV 2 selv skriver at nyheten blir tatt imot med varierende grad av entusiasme. På deres Facebook-sider reagerer én av leserne slik: «Herregud. Nå igjen. Dere har jo sendt denne hver eneste desember siden 2012. Send en annen en i år.»

En annen av TV 2s lesere konkluderer imidlertid helt motsatt: «Morsom underholdning for hele familien».

Vises for åttende gang

Og hvordan var det nå det endte? Fant Gjertrud julepynten sin? Det kan du finne ut ved å følge med fra 1. til 24. desember. Klokkeslettet du må merke av er 18.40.

Serien har blitt vist på TV 2s hovedkanal i 1994, 1996, 2003 og 2008. På TV 2 Zebra ble den vist i 2012, 2013 og 2014. Da det i 2012 ble kjent at serien for første gang skulle bli vist på Zebra reagerte Tore Johansen med følgende The Julekalender-sitat: «det var da som svarte».

Visste du forresten at «Gjertrud» nå sitter i kommunestyret i Melhus? Tore Johansen gjorde nemlig et toppvalg i høst.