- Jeg synes det gikk ganske bra, spesielt med tanke på at jeg har vært tett i nesen, sier 12-åringen på telefon til Adresseavisen rett etter semifinalen.

Hun forteller at hun ikke var så veldig nervøs, bortsett fra da hun skulle få stemmer fra dommerne.

- Jeg tror det stoppet litt opp, jeg ble liksom så glad da jeg hørte navnet mitt, sier hun.

12 år gamle Sigrid Haanshus fra Soknedal i Midtre Gauldal hadde en stor byrde på sine unge skuldre. Hun var eneste trønder som kunne gå videre til finale i programmet Norske talenter.

Dommerne avgorde

Det var dommerne som avgjorde skjebnen til 12-åringen. Reglene sier at den som får flest stemmer får den første finaleplassen. Den var det gitarguden Odin som sikret seg. Dermed sto det mellom sangfuglen fra Soknedal og Mira og Alexander Lundekvam som driver med luftakrobatikk. Tre av dommerne ville ha Sigrid videre.

- Jeg elsker musikaler, musikk gir meg så mye glede, og jeg vil alltid elske det, sa det unge talentet før hun fremførte sangen «On my own», som er udødeliggjort i musikalen Les Misérables.

Nå skal hun øve hver eneste dag frem mot finalen. Hun lover at det blir en musikal-sang, men at den foreløpig er hemmelig.

- Det er artig å delta. Man får mange nye erfaringer. Nå er jeg i hundre, sier Haanshus, som hadde med mamma Jorunn og pappa Stein.

- Ender opp i London

Hun lovte å gi alt før hun gikk på scenen, og de fire i dommerpanelet var svært imponert.

- Bjarne, du begynte å gråte før hun begynte å synge, sa programleder Solveig Kloppen til D.D.E-vokalisten Bjarne Brøndbo.

Han var tydelig rørt under 12-åringens sangprestasjon.

- Jeg tror du ender opp på en scene i London, sa den folkekjære artisten.

Mia Gundersen, som selv er kjent for musikal-opptredener, synes det var veldig overbevisende.

- Dette er en veldig kjent sang som mange har lyst å synge. Du synger klokkeklart, Du har en helt perfekt stemme for musikaler, sa hun.

- Fikk frysninger

Komiker Linn Skåber var litt skeptisk til musikkvalget, men ble raskt overbevist.

- Det er nydelig å se noen som har så kjærlighet til musikken. Du er skikkelig god, fastslo dommeren.

Dommer Suleman Malik, kjent fra dansecrewet Quick som vant Norske talenter i 2009, hadde også bare godord å si om trønder-jenta-.

- Jeg hadde frysninger, jeg svettet. Du «nailet» denne ti ganger bedre enn audition, sier han.

Sangprestasjonen ble enda mer imponerende da programleder Kloppen kunne avsløre at 12-åringen har vært potte tett den siste uka.

- Det var veldig artig, sa hovedpersonen selv.

Fikk gullknapp

12-åringen rørte dommerpanelet til tårer under sin audition i TV 2-programmet Norske Talenter. DDE-vokalist Bjarne Brøndbo var så imponert at han trykte på gullknappen og sendte Sigrid direkte til semifinalen. Se den tårevåte auditionen.

Hun har også blitt hyllet av Trøndelag Teater.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.