Lørdag kveld er hovedbygningen på NTNU lyssatt i Trikolorens farger i solidaritet med det franske folk. Foto: NTNU v/Stein Mortensholm

Flere kjente bygninger rundt omkring i verden har vist sin medfølelse med Paris ved å farge sin fasade i de kjent franske fargene, rødt hvitt og blått.

I USA hedrer blant annet San Francisco City Hall og One World Trade Center i New York ofrene.

Lørdag ettermiddag og kveld kan man se at også kjente bygninger i Trondheim viser frem de franske fargene.

Rockheim har endret lysboksen på toppen av bygget, og belysningen inne i skybaren på Scandic Lerkendal viser tydelig trikolorens farger. Også hovedbygningen ved NTNU Gløshaugen er farget i trikolorens farger for å vise soldiaritet.

Følg utviklingen etter terrorangrepet i vårt livestudio

LES ALT OM PARIS-TERROREN

Viser solidaritet

- Det er for å vise vår solidaritet med ofrene i Paris. Vi bidrar på den måten vi kan med lysene på toppboksen vår, sier informasjonsmedarbeider Audun Hagen ved Rockheim.

Rockheim har tidligere endret farger for Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon, men Hagen forteller at dette er sjelden vare. Inspirasjonen fikk museet da de så at mange endret fargene på profilbildene på Facebook.

- Datamannen vår fikk noen timer overtid, men han gjorde det med glede, sier Hagen.

Signalbygget i Trondheim består av 14 000 led-noder som gir fargespillet i platecovrene på utsiden av den karakteristiske boksen.

Se også: Bildene som rystet verden i natt

- Føles nært

Det er ikke bestemt hvor lenge de franske fargene får bli, men Hagen forteller at de hvert fall blir værende til søndag.

- Som alle andre er vi sjokkerte over det som har skjedd og at man ikke engang kan føle seg trygg på konsert er trist å tenke på. Det føles veldig nært og vi på Rockheim tenker nå på de som er berørte, sier Hagen og understreker at alt går som vanlig inne i museet.

Hagen forteller at han selv har møtt Jesse Hughes fra Eagles of death metal da de spilte i Trondheim.

- Han er en flott fyr. Heldigvis har det gått bra med bandet, så vidt jeg har hørt, sier Hagen.

Helt på toppen av Scandic Lerkendal finner man Frankrikes farger. Foto: Terje Svaan
Signalbygget i Trondheim gjør som mange andre kjente byggverk i verden, ikler seg rødt, hvitt og blått. Foto: evelyn olsen
Kveli, Rånes og Bremseth-show startet showet sitt i Olavshallen med lys i trikolorens farger.