Ary heter egentlig Ariadne Loinsworth og har vokst opp på Byåsen i Trondheim. Adresseavisen møter artisten like før hun skal opptre på Rockheim under helgas Feminal. Dette er Arys andre konsert i Trondheim, og hun synes det er noe ekstra spesielt med å opptre i hjembyen.

- Når jeg dro fra Trondheim var jeg på et helt annet sted i livet. Jeg var i villrede. Det er fint å vise barndomsvennene mine og byen som har oppdratt meg, hva jeg har blitt. Jeg håper de liker det.

Droppet ut av videregående

Ary bor i Oslo, og jobber nå med musikk på heltid. Hun er låtskriver, produsent og sanger. Debutsingelen «Higher» kom rett før sommeren, og ble A-listet på P3. Men det tok sin tid før Ary skjønte at det var artist hun skulle bli.

- Jeg hadde en uheldig episode på en konsert da jeg var rundt 16. Det ga meg en «stuck», og jeg tenkte at det ikke var noe for meg. Jeg var en rastløs, og rotløs ung jente. Derfor sluttet jeg også på videregående. Jeg fant ikke helt min plass i skolen.

Vellykket samarbeid

Det siste året har hun samarbeidet med artisten Carl Louis og i september ga de ut låten "Telescope", som snart skal fremføres live på P3 Gull.

- Det har gått skikkelig bra, jeg har falt i en gullgruve, ler trønderen. Det vi skal gjøre på P3 Gull er veldig risikabelt, for meg i alle fall. Og det har stor fallhøyde, bokstavelig talt, men det blir skikkelig show, sier Ary.

Karrieren til ungjenta har virkelig skutt fart og nylig ble hun valgt ut av P3 til å representere Norge under bransjetreffet Eurosonic i Nederland, som er det største i sitt slag i Europa. Ary tar suksessen med knusende ro.

- Jeg synes det er fantastisk å ha kommet så langt på kort tid, men jeg har ikke satt meg noen mål. Jeg vil bare lage bra musikk, som folk liker, sier Ary.

Gode venninner

Helgens festival har bydd på flere lokale artister, og Arys venninne, Marie Denise, sto for åpningskonserten.

- Det var skikkelig stas å få åpne festivalen, og nå har jeg vært her i hele helgen og sett spennende debatter og masse bra musikk. Dette er et skikkelig «statement» på at det finnes dyktige lokale artister.

Marie Denise kjenner Ary fra videregående, og er en stor beundrer.

- Jeg elsker Ary. Hun har ikke bodd i Trondheim på en stund, også kommer hun tilbake som den superstjerna, sier Marie Denise.

Fornøyde arrangører

Feminalens festivalsjef Sarah Winona Sortland er storfornøyd med helgen, selv om billettsalget har vært dårligere enn i fjor.

- Arrangementsmessig har det gått mye bedre i år enn i fjor. Vi var klare over at det muligens ikke ville bli lett å hoppe etter Uka, samtidig er vi glade for å kunne tilby en fin helg i en litt trist og grå måned. I tillegg var det en veldig bra konserthelg i Trondheim med utsolgt Todd Terje, og Lars Vaular på Samfundet, men alle her er fornøyde og blide. Vi har fått vist frem lokale artister som vi har kjempestor tro på.

Arrangørene har allerede begynt å planlegge neste år, og vil gjerne høre fra publikum hva de vil ha, og tar imot alle tips. Og sjefen er klar på at det blir mer festival.

- Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier Sortland.

Marie Denise åpnet festivalen på fredag. Lørdag var hun publikum når venninnen Ary sto på scenen.