Dette burde vært et av årets mest smakfulle, voksne drama for alle som er interessert i gastronomi og ikke først tenker på bildekk når de hører ordet Michelin. Det internasjonale ensemblet rundt Bradley Cooper som legendarisk, eks-narkoman stjernekokk, gjør at det ikke er råvarene som er problemet.

Manusforfatter Stephen Knight («Locke», «Eastern Promises») har gjort svært gode filmer før. Her virker det som han har lent seg litt for tungt mot manuset til hans forrige matfilm, fjorårets fransk-indiske «En trettimeters reise». Mens den ble litt for glossy feelgood i kjøkkenkampen, er det mer brøling på kjøkkenet her.

Stjernekokk Marcus Wareing har trent skuespillere og laget fin mat til filmen. Likevel blir det ujevnt ensemblespill og noe påtrengende forutsigbart over dramaet som flørter med mat-porno, men virker mer som en kulinarisk boksefilm. Hvor en tidligere mester satser liv og helse på comeback med drøm om det gjeveste troféet: Tre Michelin-stjerner.

Regissør John Wells som sist laget småseige «Familien, August: Osage County»(2013) må ta mye av skylda for at «Burnt» framstår som middels bruk av kostbare ingredienser. Foruten den kanskje raskest voksende mannlige stjernen i Hollywood i sentrum, har filmen folk som Sienna Miller, Emma Thompson, Uma Thurman, Alicia Vikander og Daniel Brühl i biroller. Som med mat er viser det seg at de mest luksuriøse råvarene ikke nødvendigvis gir det mest minneverdige resultatet.

Ambisiøs kokk: Bradley Cooper spiller skandalisert stjernekokk som satser alt på comeback til tre Michelin-stjerner i «Burnt». Foto: Alex Bailey