Lånkerevyen stakk av med fire av sju priser under revyfestivalen på Høylandet i år. Denne helgen viser de hvorfor i Trondheims storstue.

Norsk revyfestival er nemlig i byen. I Olavshallen presenteres de tjueto beste innslagene fra årets festival. Det betyr mye moro, men også for mye.

Les også: Lånkerevyen stakk av med fire av sju priser under revyfestivalen på Høylandet

Det er meget imponerende hva glødende ildsjeler med kjærlighet for humor og fjas kan få til med relativt små midler.

Humoren er tøysete, leken, ofte uforutsigbar, og er ikke redd for å servere litt spot og spark med respekt og glimt i øyet. En og annen tåre maner de også fram.

De beste innslagene dyrker overraskelsen, de uventede vendingene. Her er Lånkerevyen som eksperter å regne. Hva som foregår i hodet på tekstforfatterne der, nei, det er jaggu ikke godt å si.

Les også: Toillingforbundet har fått et vakkert medlem

Også andre grupper imponerer med ofte absurdistisk galskap. Her er det trojanske hester og forvirra postmenn, nyheter på samisk, hyllest til gutta med ADHD som snur det til suksess, selvinnbilt dydige kjerringer fra fylkeskommunen, kranglete skuespillere, store menn i vepsekostymer, nedlatende språk fra menn uten godt vokabular, drosjesjåfører med dårlig forståelse av trafikkregler, og disipler med allergier og dietter. For å nevne noe.

Med hele tjueto innslag, nesten hundre og ti minutter uten pause, blir det for mye revy for pengene. Arrangørene kan med hell kjøre åtti knallgode minutter neste gang.

Les også: - Det er det morsomste studiet i universet

Les også: Se verdensrekordforsøket under revyfestivalen

Ingen innslag er svake, men mange havner i skyggen til de knallgode vinnerne fra årets revyfestival.

For vinnerne er det vi husker best fra årets best of. «Snedig scenebilde», «Rødhette» og «Trojansk hest» fra Lånkerevyen, «Siste måltid» fra Malangsrevyen, «Selvbilde» fra Kvitter fra Knotten, «Stretch up» fra Livstegn, samt disse fire som ikke vant: «Nyheter på samisk» med Knut Ole Laksøyen, «Turid Revdal fra fylkeskommunen» med Mari Jørgensen, «Kverk» fra Isbjørnmafian og «Nyvei’n» fra Skatvalsrevyen.

Nå er det jaggu på tide å få Lånkerevyen til byen!