Malerier og grafikk er i ferd med å komme på veggen i galleriet, og flere av dem er så nymalt at de knapt har rukket å tørke. Verk av Gerd Lorås, Marius Amdam og Randi Antonsen utgjør hoveddelen av juleutstillingen hos Galleri SG som åpner søndag. I tillegg finner du bilder av Inger Sitter, Håkon Gullvåg, Elling Reitan og en rekke andre trønderske kunstnere. I alt 30 verk stilles ut som potensielle julegaver.

LES OGSÅ: En prestisjepris kan ikke overses

Felles julegave

- Det vi har sett de siste årene er at folk kjøper kunst til seg selv i julegave. Mange sparer og spleiser på kunst for å ha noe pent til heimen, og så blir det årets julegave, forteller Giæver som arrangerer juleutstilling hvert eneste år. Flere av maleriene som nå stilles ut er rykende ferske, deriblant malerier av Trondheimskunstnerne Marius Amdam og Gerd Lorås. Bildene til Lorås er inspirert av naturen og hva naturen betyr for menneskene i dag, og malt spesielt til denne utstillingen.

lLES OGSÅ: Mor og sønn på utstilling

Både budskap og dekor

- Menneskene har glemt naturens språk, og vi vet ikke lenger hvordan vi skal tyde naturen. Ved å ødelegge naturen, ødelegger vi oss selv, sier Lorås, som ikke ønsker å være formanende, men mer en bevisstgjører på at vi ikke kan leve uten naturen.

- Vi har jo naturen i oss, derfor blir det å uttrykke dyr og folk mer og mer viktig også i kunsten. Det er det jeg ønsker å formidle, forteller kunstneren som har åtte malerier på juleutstillingen.

For Galleriet er det viktig å vise mangfold i forbindelse med juleutstillingen. Store og små bilder, kjente og litt mindre kjente kunstnere står side om side og vil være tilgjengelig frem til jul.

LES OGSÅ: Altertavle i papirklipp

Showrom på Brattøra

- Marius Amdam stiller også ut store malerier på Brattøra, i de ledige lokalene til Miljøverndepartementet. Frem til jul skal han ha et soloshow i vinduene der med juletrær, belysning og kunst. Tanken er at dette skal være et utstillingsvindu som refererer til juleutstillingen her, sier Giæver.

Juleutstillingen i Galleri SG åpner søndag kl. 13.00