«I Like you better when you ugly» er tittelen på låten som ble lansert på YouTube i forrige uke.

- En del av meg ønsker å være fullstendig perfekt og alltid leve opp til andres forventninger, sier Nina Grødahl (25) fra Trondheim, som gir ut musikk under artistnavnet Nina G.

Hun understreker at låten først og fremst ikke handler om utseende, men at «beautiful» er en metafor for det som er uekte og påtatt, mens «ugly» viser til det rå, sanne og ærlige.

- Dette er noe jeg har tenkt veldig mye på og som angår meg. Jeg skriver låter for å komme gjennom ting og for å gjøre meg selv sterkere. Jeg tror vi er vår egen verste fiende, og at vi alle trenger å gi litt mer faen, sier hun.

Gikk på Paul McCartney-skolen

Grødahl avsluttet i sommer sin bachelorutdanning på The Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), den såkalte Paul McCartney-skolen. Musikkvideoen er spilt inn i Liverpool med hjelp fra tidligere medstudenter fra LIPA.

- Alle som deltar i videoen er venner av meg fra skolen. I tillegg hadde jeg en audition på en danseskole for å finne en liten jente som skulle spille meg som barn. Låten er spilt inn med Daniel Drum som også var student ved LIPA, men jeg har både skrevet og produsert låten selv, sier hun.

Hun forteller at oppholdet i Liverpool både var veldig tøft og veldig bra.

- Man må jobbe veldig selvstendig. Det er ingen som maser på deg eller forteller deg hva du skal gjøre. De fleste musikerne på skolen var singer/songwritere, mens jeg jobbet tett med danselinja.

Vokste opp på Isak

Interessen for dans og musikk oppsto i Trondheim i ungdomsårene. Hun vokste nesten opp på Kultursenteret Isak, forteller hun.

- Der hadde jeg min egen dansegruppe, Beatbust. Vi øvde tre ganger i uka og satte opp mange dansearrangement. Vi prøvde å få ungdommene til å komme og danse i stedet for å drikke. Jeg utviklet meg sykt mye i den perioden, og skylder Isak veldig mye.

Nina G beskriver musikken sin som en blanding av r&b og hiphop.

Tenker musikk og bilder

- Jeg har alltid vært veldig opptatt av dans, derfor er beats og bass viktig for meg. Jeg skriver ofte til beats. Samtidig ser jeg for meg musikkvideoen i hodet. Får jeg ikke de rette bildene, er jeg nødt til å begynne på nytt. Musikk og bilder er ikke separate enheter for meg, sier hun.

I januar flytter hun til Oslo for å satse fullt og helt på musikk-karrieren.

- Det første jeg skal gjøre når jeg kommer til Oslo er å lage en ep. Jeg har allerede funnet en produsent som jeg skal jobbe med. Akkurat nå driver jeg og lager en remiks av «I Like you better when you ugly», for å få den mer club-aktig.

- Jeg håper låten kan inspirere andre til å være seg selv, og ikke høre på den lille stemmen i hodet som sier du ikke er bra nok.

Nina Grødahl fra Trondheim er ute med sin tredje musikkvideo, «I Like you better when you ugly». - En del av meg ønsker å være fullstendig perfekt og alltid leve opp til andres forventninger. Samtidig liker jeg meg selv bedre når jeg gir litt faen, sier hun. Foto: Alex Nunney photography
Nina G fikk hilse på Paul McCartney under avslutningsseremonien ved LIPA i juli. Foto: PRIVAT