Merethe Johnsen Mjønes fra Trondheim imponerte juryen under delfinalen i Bandwagon på Rockheim tidligere i høst, men til slutt var det duoen Midlertidig som ble sendt videre til finalen. Nå får den unge artisten likevel en sjanse i finalen.

Hør finalistens bidrag i spillelista til høyre.

«Fantastisk låt»

Den nasjonale juryen, som består av Åge Aleksandersen, Ida Jenshus og Per Oskar Olsen fra Sparebank 1 SMN, gir Mjønes en direkteplass i finalen, skriver Namdalsavisa.

Ifølge avisa beskriver Åge Aleksandersen låta «Homeless» som fantastisk. I tillegg skal juryen i Ordentlig Radio, som har hatt over 30 band og artister i delfinaler på radio i høst, også ønsket å se Mjønes som Juryens joker.

Å være modig ga uttelling

- Jeg bestemte meg for at i år skal jeg være modig, men det ligger ganske mange år med hardt arbeid bak, fortalte Mjønes, som kaller seg for Merethe JM, i et tidligere intervju med adressa.no.

På sin Facebook-side skriver Merethe JM: «Å velge å være modig er nok det vanskeligste, viktigste og smarteste valget jeg har tatt så langt i livet. Jeg har fått oppleve ganske mye kult i løpet av det siste året, men det å bli valgt ut som årets juryjoker i Bandwagon er ekstra stas!»

Ti finalister

Til sammen ti band og artister er nå klare for finalen i musikkonkurransen Bandwagon i Namsos 12. desember. Merethe JM er juryens joker, og rapperen 9AM har samlet flest stemmer i Bandwagon-spilleren og er dermed kåret til publikumsfavoritt. I tillegg har Inspired by Her, Ska-Frika, Screenshot This, Midlertidig, Sandra Karlsen, Endlings, Mari Joramo og Lodi sikret seg finaleplass. Dermed er tre band og artister fra Trøndelag med i finalen: Midlertidig, Merethe JM og Ska-Frika.

Den nasjonale juryen skal til slutt avgjøre hvem som vinner Bandwagon og mottar talentstipendet «Ramp» til en verdi av 250 000 kroner.

Merethe JM var én av fem delfinalister som konkurrerte på Rockheim i oktober. Det var duoen Midlertidig som vant delfinalen, men nå har også Merethe JM fått en plass i finalen i Namsos. Foto: Rune Petter Ness