NAMSOS: Bandet Midlertidig vant muligheten til  opptre på "Gramo Underwood", en scene for up an coming band under Norwegian Wood.

Band som Poor Rich Ones, Kaizers Orchestra, Nullskattesnylterne og High As A Kite har spilt på den scenen tidligere. Det er altså en scene som kan bli et springbrett for et band som er på veg opp og fram.

- Vi har valgt et band som vi umiddelbart så hadde musikalske kvaliteter, fortalte Jørgen Roll, grunnleggeren av Norwegian Wood.

Vant delfinalen på Rockheim

Midlertidig ble med låta «My Final Call» kåret som vinner av delfinalen som ble holdt på Rockheim i Trondheim tidligere i høst.

Duoen består av Mikael Øgaard fra Oslo og Jonas Peitersen fra Hitra, og spiller folkeinspirerte låter med litt utradisjonelle grep, på to elektriske gitarer.

– Istedenfor å bruke akustiske gitarer, som er vanlig i folkemusikken, bruker vi elektriske gitarer. Uttrykket blir et helt annet, sier Jonas Peitersen.

Møttes på Trøndertun

Duoen møttes på Trøndertun folkehøgskole i fjor, et møte som etter hvert utviklet seg videre til prosjektet Midlertidig.

– Som duo prøver vi å få fram enkelhet og harmonier i musikken. Selv om vi ønsker å holde det enkelt, kan det likevel høres stort ut, sier Peitersen.

Videopris til Lionhorse

Med musikkvideoen til låta «The butterfly effect» vant bandet Lionhorse Bandwagons videopris. Dermed får Trondheimsbandet et mentorstipend til en verdi av 30 000 kroner fra Innovasjon Norge, samt en konto fra Nordic Screens og oppfølging fra dem.

- Det er utrolig stor stas å vinne denne prisen, og disse pengene kommer selvfølgelig godt med, sier Eirik Lian i Lionhorse.

I tillegg til Lian består Lionhorse av Mads Saurstrø, Inge Hanshus og Håvard Ophaug.