Nils Arne Eggen (75), fotballtrener:

- Jeg har blitt spurt om dette noen ganger, og da har gjerne svaret vært noe om fellesskapet i eller Rosenborg. Men i år tar jeg med det privilegium å ha et helt personlig forsett. Andre får ta ansvar for verden i denne omgang. Jeg skal komme meg i bedre form!

Uten å dra hele sykdomshistorien min, så har jeg vært gjennom en del i 2015, og resultatet er blant annet hjerteflimmer. Jeg har pust som en undulat.

Jeg satt opp et treningsprogram for meg selv. For første gang skal jeg altså trene meg selv, og jeg må få si at jeg er ganske misfornøyd med treneren. Han er svært streng, og allerede i løpet av jula måtte vi gå inn i noen kompromisser, ler Nils Arne Eggen, før han igjen blir alvorlig:

- Dette skal jeg klare.

Les også: Eggens nye liv: - Det har vært til stor hjelp å kjenne at folk bryr seg

Rita Ottervik (49), ordfører:

- Jeg skal gå mer i 2016. Å gå jevnlige turer gjør ikke bare godt for den fysiske formen, men det klarner også tankene, sier Trondheims ordfører. I de siste månedene av 2015 har hun blitt «tvunget» ut på tur av et par tryglende hundeøyne. Etter at Ritas mann brakk armen i høst, har hun ikke kunnet delegere ansvaret for mosjonsturene med beaglen Eddy, og det gode mønsteret skal altså følges opp i 2016.

Les også: De fleste nordmenn har ingen nyttårsforsetter

Dag Ingebrigtsen (57), musiker:

- Nyttårsforsetter? Avgjort ikke. Jeg bare peiser på som jeg alltid har gjort. Det har funket bra så langt i livet så jeg ser ikke noen grunn til å endre strategi, sier Dag Ingebrigtsen fra hytta på Røros. Han er i strålende humør, til tross for en forstuet stortå har gjort det noe mer ubekvemt å gå på ski.

- Men jeg bruker noen gode gammeldags beksømstøvler og da går det bra. Jeg var på ski flere dager nå, og føret er flott.

Arve Tellefsen (79) musiker:

- Min ambisjon er at jeg i 2016 skal bli flinkere til å sende ut jule- og nyttårshilsener. I år, som i fjor, i forfjor og de fleste årene før der, har vi ordnet med kort med bilder av kona, de to jentene og jeg, men kortene ligger fortsatt i sine fine stabler. Kanskje jeg kan få benytte anledningen til å ønske slekt og venner et riktig godt nyttår her, sier Arve Tellefsen, som nettopp har måkket snø av bilen utenfor hytta på Galåen når vi snakker i telefonen.

Det er flott vinter i Gudbrandsdalen, og Arve går et par timer, et par mil i godslig tempo hver dag.

- Langrenn er en ypperlig trening. Du bruker hele kroppen, hender, føtter, rygg, mage, ja hodet også, sier Tellefsen, som debuterte i det italienske turlangrennet Marcialonga i 2015, og skal i sving også i år.

- Vi trodde nyttårsforsettet ditt skulle være å forbedre resultatet fra sist vinter?

- Nei, resultatet er ikke viktig. I 2015 hadde jeg startnummer rundt 7500 og gikk vel forbi et par tusen i løpet av turen. Nå i vinter har jeg dermed startnummer rundt 5500, så kan det kanskje ende med et par tusen går forbi meg, ler Arve Tellefsen.

Les også: Stadig flere går på konsert i desember

Maria Setsaas (32), forbrukerøkonom:

- Familien står høyt i kurs hos meg. I 2016 håper jeg å få mer kvalitetstid sammen med dem på fjellet i telt, sier Setsaas som nyttårsaften formiddag allerede har vært ute i sandkassen sammen med datteren på tre år.

- I tillegg er det jo trening: For å nå de målene jeg har der, har jeg være mer systematisk. Målet er å tre ganger i uka komme meg opp en halvtime tidligere og ta noen styrkeøvelser eller en runde på tredemølle eller sykkel.

Målene er både for sommeren og for neste vinter:

- Jeg har tenkt å sykle landeveisritt i Lofoten. Insonia går om natten og sies å være Norges vakreste sykkelritt. Og så har jeg mål om å gå Marcialonga for første gang i 2017. Jeg har gått Birken tidligere, men nå vil jeg altså trene til Marcialonga.

Les også: Gode råd for å få bedre råd

Rita Ottervik skal gå flere turer med Eddy. Foto: Morten Antonsen
Vil Arve Tellefsen forbedre sitt resultat i Marcialonga, og er det hans egentlige nyttårsforsett? Foto: Foto: Kristin Svorte, Adresseavisen