Fra før er den internasjonale, nettbaserte konkurransen «60secondsdance» et samarbeid mellom Loikka Dance Film Festival i Finland, Dansehallerne/ScreenMoves i Danmark og ScreenDance Festival i Sverige.

- Det at DansiT fra i år er med som partner, håper vi vil være et verdifullt bidrag til å gjøre dansefilm mer kjent i vår region, sier dansekonsulent Eline Bjerkan.

Egen jury i hvert deltagerland

Alle de nordiske partnerne bidrar med sin egen nasjonale jury og kåring av vinnerfilmene, noe som vil si at filmskaperne som deltar i konkurransen kan vinne priser i alle de fire landene. Vinneren i hvert enkelt land mottar 1500 euro, mens andreplassen mottar 500 euro. I tillegg kåres det en publikumspris i hvert land.

Visuell kunst

- Det er ingen spesifikke rammer for hva en dansefilm må være, men det er gjerne en blanding koreoografi, dans og filmkunst. Jeg har inntrykk av at mange dansefilmer innehar mye energi med et visuelt fokus, heller enn å være basert på en bestemt historie, sier Bjerkan.

Alle filmene må være på 60 sekunder, noe som begrenser mulighetene for å fortelle en historie. Dansefilmene er primært et estetisk kunstuttrykk.

- Dette er helt nytt for oss, og det blir spennende å se de ulike filmene som kommer inn. For DansIt er det viktig å bidra til at internasjonal dansefilm kan få oppmerksomhet også her i fylket.