«Sopranos», «The Wire» og «Deadwood» regnes av mange som den hellige treenighet hva TV-serier fra HBO gjelder. Disse tre serien sammen med «Breaking Bad» ( fra AMC) topper alle lister over tidenes beste TV-serier og nå ser det ut som om en av disse blir helaftens film.

Les også: Dette er tidenes beste TV-serier

Les også: Hjelp! Hvor er favoritt-serien min?

Sykt etterlengtet

Helt siden HBO bestemte at det ikke ville bli en Sesong 4 av «Deadwood» i 2006 har fans verden over skreket seg hese etter en offisiell avslutning av historien om Al Swearengen og resten av den brokete innbyggerskaren i den lille gruvebyen i South Dakota på tampen av 1800-tallet.

Stoppet brått

For i motsetning til «Sopranos», «The Wire» og «Breaking Bad» så fikk aldri «Deadwood» en tilfredsstillende avslutning. Produksjonen av serien ble for kostbar ( det samme skjedde etter to sesonger av HBO-produksjonen «Rome» også), og Sesong 3 av «Deadwood» sluttet med en «cliffhanger» som aldri ble forløst.

Grønt lys

Det akter HBO-sjefen Michael Lombardo å gjøre noe med. Nettstedene AV Club og TV Line rapporterer nå om at HBO har gitt grønt lys til forberedelsen til en langfilm som skal avslutte historien om Deadwood en gang for alle.

Komplekst dialog-drevet drama

«Deadwood» har helt fra starten skilt seg ut fra de flese andre HBO-serier i den forstand at den krever fullstendig konsentrasjon over selv den minste detalj. Serien er dialog-drevet og har fint lite i form av handling og action. Serien har av mange kritikere og fans blitt beskrevet som en moderne form av Shakespeare og har til tross for sin rekordbruk av banning en bruk av dialoger som er unik i TV-mediet. «Deadwood» er på mange måter en narrativ løk der du trenger å se de tre sesongene mange ganger før du forstår hva som egentlig foregår.

Alle er med

Alle karakterene fra serien er ventet å bli med i filmversjonen som så langt ikke har fått noen premieredato. Men stjernen i showet er det ingen tvil om hvem som er. Det er britiske Ian McShane i sin liv rolle som Saloon-eieren Al Swearengen.

Alle tre sesongene av «Deadwood» kan du se på HBO Nordic.