Musikkbransjefestivalen og -konferansen Trondheim Calling slapp i dag et stort knippe artister, og dermed er årets program komplett.

- Vi kommer opp i nøyaktig 100 konserter til sammen, sier festivalsjef Thomas Ryjord.

Her finner du den komplette spilleplanen, med scenetider

Det gjør årets festival til det desidert største i arrangementets seks år gamle historie. Fra rundt 60 artister i fjor, inneholder årets program nærmere 90 navn.

Hemmelig scene for 500

Følgende navn ble i dag klare for festivalen: Johndoe, Slutface, Ine Hoem, Comet Kid, No. 4, Coucheron, Kindred Fever, Peevish Penfriend, NOHR, Sturle Dagsland, Anja Skybakmoen, Woodland, Arne Åsmund, Oakland Rain, The Daily Grind, Anti-Lam Front, IeatHeartAttacks, Short Skirts, Sara Angelica, Dekstra Large og Fieldfare.

I november ble det kjent at Trondheim Calling ekspanderer til Brattøra etter å ha holdt seg på Solsiden og Østbyen de to foregående årene. Nå flyttes konferansedelen til delegathotellet Clarion på Brattøra, mens det blir nye konsertscener på Rockheim, (både i konsertsalen og oppe i kafeen), i Øra studio (der blant andre Johndoe og Slutface vil holde intimkonserter) og i Olavshallens Lille sal – samt på en foreløpig hemmelig klubbscene som har fått det passende navnet «Hysj!»

- Det ligger i prosjektets natur å skape noe som dukker opp ei kort stund og så forsvinner. Vi skal underveis i festivalen hjelpe publikum på vei og til å finne fram - om det blir i form av orienteringsløp, rebus eller noe annet vet vi ikke ennå, ler Ryjord, som røper at den hemmelige scenen vil ha kapasitet på minst 500 publikummere.

LES PÅ PLUSS: Klubbfestivalen inntar Brattøra

Arrangementet foregår over tre dager mellom 4. og 6. februar, men de fleste konsertene vil finne sted fredag og lørdag fordelt på en rekke scener på Solsiden og Brattøra. I tillegg til de nevnte nye scenene, vil det foregå konserter på Dokkhuset, Brukbar/Blæst, Bakke kirke, Søstrene Karlsen, Kunstakademiet, Café Løkka, Fru Lundgreen, Familien og Moskus.

Bredere enn Bylarm

Nylig fikk NRK P3 kritikk for å ha flyttet Urørt-finalen fra Trondheim og til Oslo og Bylarm. Andre har satt spørsmålstegn ved det store fokuset på eksport og nordisk samarbeid som Bylarm har fått. Et beleilig tomrom for et arrangement som Trondheim Calling å krype inn i?

- Bylarm konsentrerer seg nå i større grad om et segmentet med norsk popmusikk som skal selge i utlandet. Det er bra og viktig, samtidig er norsk musikk utrolig mye mer enn akkurat dét sporet. Vi tillater oss å tenke bredere og presentere det som rører seg i flere sjangre, fra ekstremmetall til jazz. Vi er ikke like spisset i én retning, og det er et behov vi vet mange deler, sier Ryjord.

En viktig del av Trondheim Calling er demobandene, som er plukket ut blant innsendte lokale bidrag av en jury. Blant disse finner vi blant andre FOG, Bokassa, Østfrost, Rohey og Oppkast ala Kart.

Blant navnene som tidligere er offentliggjort, finner vi i tillegg Ary, Sugarfoot, Marte Eberson, Monica Heldal, Frances Wave og Snøskred.