HBO har lettet på sløret når det gjelde en rekke premieredatoer i løpet av de siste dagene .

Vi har samlet alle sammen i en liste slik at du i god tid kan planlegge TV-våren for de aller største og mest etterlengtede seriene. Og selvsagt har vi også slippdatoen for Sesong 6 av «Game of Thrones».

18. januar

Billions - Sesong 1

En av årets største og mest påkostede produksjoner. «Billions» er en Showtime-serie med Paul Giamatti («12 Years  A Slave») og Damian Lewis («Homeland», «Band of Brothers») som spiller henholdsvis en offentlig advokat og en skruppelløs børsspekulant. Serien er skrevet av Brian William Koppelman har tidligere skrevet manus for «Ocean's Thirteen».

«Billions» vil ha 12 episoder per sesong og den første ble vist 1. januar på video-on-demand -kanaler i USA og i Kanada.

19. januar

Hit the Floor - Sesong 3

Tredje sesong av denne amerikanske flørten av en sports-fokusert TV-serie får premiere dagen etter «Billions». En langt større suksess i hjemlandet enn her i Europa. Kanskje ikke så rart for «Hit the Floor» henter handlingen fra NBA ( National Basketball Association) og duskedamene ( cheerleaders) som følger disse.

24. januar

Black Sails - Sesong 3

Etter en litt treg start, kom denne serien seg betraktelig i de siste episoden av første sesong. Hele forrige sesong derimot var en pirat-fest fra første stund. Nå ligger det store forventninger til sesong 3 og den videre historien om Captain Flint ( Toby Stephens ) og John Silver. En ting er i alle fall sikkert. Etter «disneyfiseringen» av piratlivet i «Pirates of the Caribbean» -filmene er det forfriskende å få en tilnærmet realistisk og usensurert framstilling av hvordan livet artet seg Vestindia på starten av 1700-tallet. Sesong 3 har også fått et langt større budsjett å rutte med så enda flere storslagne slagscener til havs er garantert. Splitte mine bramseil!

6. februar

Vice - Sesong 4

Verdens viktigste uavhengige nyhetskanal er klar med sin fjerde sesong av provoserende reportasjer om hendelser og du aldri får høre om noen andre steder.

13. februar

Bitten - Sesong 3

TV-serien som er basert på Kelley Armstrongs bokserie «Women of the Otherworld» er tilbake. Glem alt du vet om «True Blood». Dette er ikke det samme. «Bitten» deler riktignok mye av den samme tematikken, men bytter ut vampyrer til fordel for varulver.

15. februar

Vinyl

Årets største nysatsing. «Vinyl» er historien om musikkbransjen i USA på 1970-tallet. Historien er skrevet av Rich Cohen, Mick Jagger ( ja, DEN Mick Jagger) og Martin Scorsese. Sistnevnte har regissert pilotepisoden og har lovet å stå bak senere episoder i første sesong også. Se for deg en salig blanding av «Goodfellas», «Boardwalk Empire» og «Wolf of Wall Street» med et saftig rock'n roll -soundtrack til.

19. februar

Vikings - Sesong 4

Ragnar Lodbrok er tilbake. Siden sist har hovedrolleinnehaver Travis Fimmel blitt superstjerne og holder for øyeblikket på å ferdigstille filmen «Warcraft» med Duncan Jones («Moon») i registolen.

Sesong 4 av «Vikings» byr på en dobbel dose Ragnar i forhold til tidligere sesonger. Sesong 4 vil nemlig bestå av hele 20 episoder fordelt på mellom våren og høsten 2016.

22. februar

Girls - Sesong 5

Bedre og bedre. Suksessen med «Girls» fortsetter.

22. februar

Togetherness - Sesong 2

Med et nødskrik klarte andre sesong om denne dysfunksjonelle familien å grine seg til nok en sesong. Pussig for «Togetherness» har ikke blitt noen umiddelbar suksess. Men et løft på slutten av første sesong og en kult-following i hjemlandet var nok til å sørge for en fortsettelse.

April ( ukjent dato)

Bosch - Sesong 2

Kvalitetskrim fra Amazon Studios. Titus Welliver er tilbake som politimannen Bosch i dagens Los Angeles. En slags crime noir for 2016. Velspilt, spennende og med kvaliteter som mange andre av dagens krimserier bare kan drømme om.

April ( ukjent dato)

12 Monkeys

Denne serien som er basert på Terry Gilliams ( Monty Python) film med samme navn fylte et tomrom da den dukket opp i fjor. Glimrende skuespiller og et tett og godt manus sørget for at «12 Monkeys» ble en av fjorårets beste sci-fi -opplevelser.

2. april

Banshee - Sesong 4

Dessverre så blir denne sesongen den aller siste. Men før siste episode vises så får vi avslutningen på historien om «sheriff» Lucas Hood. «Banshee» har alltid vært en «guilty pleasure» med tanke på den mengden med koreografert voldsballett og sex som inngår her, men underholdende har det vært hele veien.

11. april

Fear the walking dead - Sesong 2

Denne spin-off -serien til «The Walking Dead» kom også godt ut fra start. Nå får vi vite enda mer om forhistorien til hendelsene som utløste zombie-apokalypsen i «The Walking Dead».

25. april

Veep - Sesong 5

Antatt å bli den siste sesongen med «Veep». Men hva gjør vel det? Julia Louis-Dreyfus har så ettertraktelig bevist at hun kunne mer enn å være «Elaine».

25. april

Game of Thrones - Sesong 6

Her er den! Den første sesongen av «Game of Thrones» som blir basert utelukkende på materiale som forfatteren George R.R. Martin ennå ikke har gitt ut i bokform. Så vi spør som alle andre gjør: hva er greia med at Jon Snow er død / ikke død?

25. april

Silicon Valley - Sesong 3

Samme dag er det duket for tredje sesong av den kanskje morsomste sitcom-serien som finnes på TV akkurat nå. Hva skjer med Pied Pieper etter at Richard Hendricks har fått sparken som CEO fra sitt eget selskap?