Programleder Harald Rønneberg tapte gitarduellen mot 13-åringen Odin Landbakk så det suste. Rønnebergs «foreklede versjon» av TNTs «10 000 Lovers»-riff ble for spedt i møte med «Norske talenter»-vinnerens imponerende versjon av gitarhelten Yngwie Malmsteens «Far Beyond the Sun». Selv om Rønneberg som vanlig hadde «en rimelig god følelse» på forhånd.

TV2s veterankonsept «Senkveld» er på norgesturné, og gjestet onsdag kveld Stjørdals nye kulturhus Kimen for direktesendt talkshow.

- Vi gleder oss veldig, huset er skreddersydd for noe som dette, jeg tror det blir en bra opplevelse for alle, sa Kimen-sjef Jarle Førde til Adressa.no før showet.

Kjent formel med trøndervri

Og showet, direktesendt i beste sendetid på TV2, var ganske sikkert svært god markedsføring for nykommeren. Stjørdal-showet, som sett fra salen gled problemfritt, inneholdt Senkvelds sedvanlige blanding av kjendiser i sofaen, musikalske gjester og forhåndsinnspilte humorinnslag - men definitivt med trøndervri:

Selveste D.D.E. var husband, og dagens Thomas vs. Harald-konkurranse gikk ut på å være best til å oversette setninger fra østlandsk til trøndersk. Harald vant, og fikk æren av å framføre «Det går likar no» sammen med bandet til slutt i direktesendingen. Det gikk noe bedre der enn i gitarduellen med Landbakk. Så vidt.

Jørn Hoel og Wenche Myhre flørtet med hverandre, skuespiller og humorist John Brungot parodierte dem begge og tok oss med på en guidet tur blant Trøndelags kjendiser fra akrobatflysetet.

Salen var fullsatt og behørig oppvarmet på forhånd, og svarte entusiastisk på Rønnebergs oppfordring før sendestart om å være med å lage «killer-tv».

Suksess i 13 år

Senkveld har vært blant TV2s flaggskip i hele 13 år. Tiårsjubileet ble feiret i 2013 med liveshow fra Oslo Spektrum. Numme og Rønneberg ble kåret til Årets tv-navn i 2006 og 2007, Rønneberg har i tillegg vunnet prisen for beste mannlige programleder i Gullruten 2006. Programmet fikk samme pris for årets beste underholdningsprogram i 2010, og til tidenes beste underholdningsprogram av Dagbladets lesere samme år.

I fjor høstet de mye omtale da de var eneste norske medie som fikk intervju med Justin Bieber før hans famøst avbrutte opptreden i Oslo.

Duoen har allerede hatt show i Bodø og Harstad, og etter Stjørdal står Molde, Sandefjord og Kristiansand for tur.

Senkveld fra Stjørdal hadde fått med seg D.D.E. som husband. Foto: Terje Svaan
Meget god tone mellom Jørn Hoel og Wenche Myhre, som møttes første gang under Spellemannprisen i 1988, under Senkveld-showet fra Stjørdal. Foto: Terje Svaan