Onsdag ettermiddag fikk Rockheims karakteristiske boks nye farger og mønster. Hvor lenge lyskunsten som hyller David Bowie vil pryde bygningen er ikke bestemt, men direktør Sissel Guttormsen sier den i alle fall vil stå et par dager.

- Den er så vakker at den kanskje blir en del av det faste repertoaret vårt, sier Guttormsen.

Har du hørt speisialutgaven om David Bowie i OmAdressert - Adresseavisens nye podcast? Hør den her.

Bowies visuelle uttrykk

Mandag denne uken voknet mange til nyheten om at artisten og ikonet David Bowie er død av kreft. Bare noen dager før hadde Bowie feiret 69 år ved å gi ut et nytt album, «Blackstar».

Les kommentator Ole Jacob Hoel sin bursdagshyllest til David Bowie her. (PLUSS)

- Det forsvinner en del musikere titt og tett, og vi har ikke kapasitet til å hylle alle. I dette tilfellet fikk vi innspill fra lysdesigner Pekka Stokke som vi har samarbeidet med tidligere. Han hadde lyst å lage en design til boksen som en hyllest til Bowie, det syntes vi var en flott tanke, forteller Guttormsen.

B.B. King, Scott Weiland, Lemmy. Her er artistene vi mistet i 2015.

Et av de mest ikoniske bildene av Bowie er tatt av Brian Duffy i 1973 og viser artisten, eller hans alias Ziggy Stardust, med et rødt og blått lyn malt i ansiktet. Det er dette mønsteret som nå pryder det nasjonale museet for populærmusikk i Trondheim.

- Det visuelle uttrykket Bowie har utviklet gjennom sin karriere er så gjenkjennbart og lett å overføre til Rockheims boks, sier Guttormsen.

- Et lydspor til min ungdomstid

Direktøren for Rockheim har selv et nært forhold til Bowies musikk.

- David Bowie har vært et lydspor til min ungdomstid. Det er spesielt Bowie på 70-tallet som jeg har lyttet mest til, men på søndag kveld satt jeg og hørte på hans nyeste album. At han er borte var en trist nyhet å våkne til på mandag, sier Guttormsen.

«Blackstar» fikk svært gode skussmål av anmelder Vegard Enlid. Her kan du lese anmeldelsen av Bowies siste album.

Hun er sikkert på at svært mange av de norske artistene Rockheim huser, har latt seg inspirere av Bowie.

- Det er en usedvanlig stor stort artist som har gått bort, han har preget populærmusikken over en lang periode.

«Det var et privilegium å dele klode med ham». Les Adressa-skribentenes farvel med David Bowie.

David Bowie blir hyllet av kunstnere flere steder i verden. Dette bildet er fra Brixton i London Foto: REUTERS/Stefan Wermuth, Reuters