Glasgow-DJ-en og -produsenten Hudson Mohawke startet karrieren som 15-åring, og bygde seg opp et solid rykte sakte men sikkert før han ble plukket opp av toneangivende Warp records.

Likevel er han nok mest kjent for sitt samarbeid med store hiphop-artister, da særlig Kanye West. Skotten står blant annet for produskjonen på Kanye-hiter som «I Am a God», «Mercy» og «Blood On The Leaves». Han har også jobbet med blant andre Drake, Miguel, Jhene Aiko, Dâm-Funk, Lil Wayne og Pusha T.

I tillegg har han det noe mer kommersielle EDM-prosjektet TNGHT sammen med Lunice, mens soloutgivelsene hans legger seg fritt et sted mellom de to sjangrene.

Buzzband fra Madrid

Madrid-kvartetten Hinds var den store snakkisen innen alternativrocken den første uka av 2016, og debutalbumet «Leave Me Alone» fikk strålende kritikker hos de mest toneangivende musikkmediene verden over. Carlotta Cosials, Ana Perrote, Amber Grimbergen og Ade Martín spiller energisk garasjepop med sleivete sjarm. «A riotous rush of freewheeling, girl-gang energy» skrev blant andre The Guardian om plata.

Tromsø-komet

Sist ut i dette slippet er Dagny, født i Tromsø men bosatt i London. Hun er blant de norske artistene det ventes mest av i 2016, og har allerde spilt på store scener og festivaler i England. Singelen «Backbeat» har gjort det sterkt og vært løftet fram av iTunes, Spotify, P3, BBC og Hype Machine. Debut-EP er rett rundt hjørnet. Dagny kommer til Trondheim Calling allerede i februar, men tar i august enda et steg opp i scenestørrelse.

Madrid-bandet Hinds
Dagny