Gisle Aarlott fra Steinkjer har fortid i progbandet Clarion Call, men veteranens solo-debuten er noe helt annet.

«Volum 1» er en dempet, overveiende akustisk affære der Aarlott synger på trøndersk og foretar en musikalsk dreining mot visepopen. Tekstene er lune og underfundige betraktninger, selv om de dessverre ofte sliter med å engasjere og tre ut av det smått hverdagslige som også kan prege en del av den riktig nok hele veien pene musikken.

«Gjørra det sjøl» og «Forfatteren» er varme smygere, her kan han minne noe om en lettere og lysere Anders Jektvik, riktignok uten helt den samme utstrålingen. Da er Aarlott bedre når han nærmer seg klassisk popmusikk med 60-tallssmak i stedet for visene. Klart best er han midtveis, med låter som «Vi hoppa hoppetaug» og «Tankekart», melodier med store og finurlige tonesprang som dristig måler krefter i samme idrett som Paul McCartney - og kommer utav det med æren i behold og vel så det! Aarlott viser i glimt betydelig begavelse som låtskriver, og han er best når han våger mest.

Som helhet er «Volum 1» en ujevn fornøyelse, med litt for mange anonyme låter og med for lite selvtillit i framføringen. Men når Aarlott er på sitt beste og mest ambisiøse, er han virkelig god.

Anmeldt av VEGARD ENLID

Foto: Øra Fonogram