Våråpningen av Avant Garden vil foregå i Verkstedhallen onsdag 27. januar. Det amerikanske multitalentet Zachary Oberzan er på Avant Garden for tredje gang, nå med sin forestilling «The Great Pretender» Forestillingen handler om alt fra svindel, til Elvis. Hva er virkelig og hva er oppspinn? Det er noe publikum må gjette seg til selv.

Oppspinn eller oppriktighet

- Det er ikke lett å se grensen mellom faktiske personlige utleveringer og fiksjon. Akkurat det virkemidlet spiller han veldig på, sier kommunikasjonssjef ved Avant Garden, Anne-Kari Risom Olsen.

På scenen vil det bli vist en hjemmelaget film av Oberzan. Han selv og to korister vil være til stede på scenen og komme med innslag mens filmen spiller i bakgrunnen.

Les også: Dans med fokus på sosiale medier i Verkstedhallen

Akkurat hva filmen og forestillingen handler om, er ikke lett å si. Oberzan har latt seg inspirere av den iranske filmskaperes Abbas Kiorastamis film «Close Up» fra 1990. Kort kan vi si at Zachary Oberzan, spiller en mann som later som han er Zachary Oberzan.

Forestillinger kommer igjen

Forestillingen ble vist i Oslo på Black Box Teater i forrige uke og er en av mange nye forestillinger vi har å vente oss på Avant Garden i Trondheim.

- Vi er utrolig fornøyde med vårprogrammet vårt. Det er både nye forestillinger, og noen vi har spilt før. Inne på Avant Garden er det ikke plass til store mengder med publikummere, så da er det greit at vi kan spille noen forestillinger igjen.

Både barnehiten «Om bare lyseblå kunne bli superhelt» og forestillingen til rapper Trond Wiger «The Trond Wiger Fucking Live show» er stykker vi får se igjen på Avant Garden også i år. Wiger vil også å bli se på onsdag under sesongåpningsmarkeringen for å presentere showet sitt.

Les anmeldelsen til Trond Wigers show her. (PLUSS)

«The Great Pretender» vil bli spilt i Verkstedhallen 18.30 på onsdag, og 19.00 på torsdag.

Dette blir tredje gangen Oberzan spiller på Avant Garden. Foto: Manu Bloemen