I helgen byr scene og klubber i Trondheim på noe for enhver smak, enten du vil drive med hobby eller gå på konsert. For flere kulturtips kan du sjekke ut vår guide her.

Hanne Kolstø

I november slapp Hanne Kolstø sitt femte album «While We Still Have Light». Tre av fire av Kolstøs album har blitt nominert til Spellemann. Alle albumene har fått glitrende omtaler av anmeldere i inn- og utland. Kunstkritiker Tommy Olsson skrev i en av anmeldelsene sine at «hun er bedre enn Beatles». Hun har blant annet spilt på Øyafestivalen, konserter som fikk strålende kritikk.

Studentersamfundet, lørdag kl. 22.00

Doppler

Erlend Loes kritikerroste roman har blitt gjort til teaterstykke. Karakteren Andreas Doppler er en vellykket mann. På sykkeltur faller han av sykkelen, og fallet setter i gang store forandringer i livet hans. Doppler bestemmer seg for å flytte fra alt og alle og inn i skogen. Der blir han boende i et telt med elgkalven Bongo. Den slovenske regissøren Tomi Janežič setter opp stykket, sammen med noen av Trøndelag Teaters mest anerkjente skuespillere. Doppler vil spilles på teatret ut februar.

Trøndelag Teater, lørdag kl. 18.30

Doppler: Skuespiller Christian Ruud Kallum prøver å ikke være for flink. (PLUSS)

Strikkeaften

På Klubben er det åpent for strikking og sosialt samvær. Strikkepanel fra strikkegruppa i Midtbyen Husflidslag vil være der for å snakke om strikkeboomen vi har hatt de siste årene. De vil også være der for å løse opp i strikkeproblemer og gi tips.

Studentersamfundet, torsdag kl. 19.00

Les mer: Strikking er ikke lenger en aktivitet for bestemødre.

Assa Matusse

Afrojazzsangeren er fra Mosambik og har sunget fra ung alder. Hun hørte på faren spille akustiske afrikanske sanger som liten, og har latt seg inspirere av dette. For tiden er hun ferdig med musikken til sin første cd som hun venter på å produsere.

Antikvariatet, lørdag kl. 20.00

Ost- og vinkveld

Masterchefdommeren Gregory Paul kommer til Trondheim for å holde kurs i oster og vin. Han er født og oppvokst i Frankrike og har bakgrunn som restaurantsjef for Bagatelle og Ylajali i Oslo. Paul er opptatt av gode råvarer, mat med balanse og fransk vin. Arrangementet krever påmelding.

Mathallen, fredag kl. 19.00

Klubben: Hanne Kolstø som er ute med sitt andre album spiller i Klubben på Studentersamfundet på lørdag. Foto: Pressebilde
Kjent dommer: Gregory Paul fra det kjente programmet Masterchef skal være med på ost- og vinkveld i Mathallen. Foto: TV3