Den amerikanske vokalgruppa Take 6, som kan vise til ti Grammy-priser, har en lang karriere bak seg og har sunget med en rekke av jazzens og popens største navn, som Stevie Wonder og Ray Charles. De opptrer på Clarion Hotel & Congress 4. mai.

Jarle Bernhoft og The Fashion Bruises skal i aksjon samme sted 7. mai. Sist de var i Trondheim, ble dette lokalet utsolgt.

Dee Dee Bridgewater er et annet stort navn som kommer til festivalen.

Kvernberg slipper ut damp

Tirsdag ble det også bekreftet at Ola Kvernbergs nye prosjekt «Steamdome» får urpremiere i Trondheim før det fortsetter til Moldejazz i juli. Han har komponert ny musikk med rytmisk driv i forlengelsen av det kritikerroste verket «Liarbird» og spiller med musikere som blant annet har rockbakgrunn.

Et annet stort, norsk navn som kommer til Jazzfest i Trondheim er saksofonisten Marius Neset. Han forsterker sin egen kvintett med den svenske cellisten og komponisten Svante Henryson, som har spilt med så ulike artister som Yngvie Malmsteen, Anne Sofie von Otter og Elvis Costello.

Fra tidligere er det kjent at Kjetil Møster skal gi Terje Tyslands sanger full jazzbehandling.

Blues, roots og latin

Trondheims egen bassist Mats Eilertsen blir også å høre med et nytt prosjekt, og latinmusikerne i Mambo Companeros skal spille sammen med Trondheimsolistene. Det blir blues og roots med Hans Bollandsås og Andreas Hellkvist og Vetle Larsen, og det blir en egen feiring av Asmund Bjørken.

Den 82 år gamle saksofonisten fra Verdal er landets eldste aktive jazzmusiker. Under Trondheim Jazzfestival skal en rekke ulike gjester være med på å feire at han har stått på scenen i 70 år.