Bandet spilte på Trondheim Calling i går kveld, bare en av flere viktige og prestisjetunge spillejobber i tiden som kommer.

De er også plukket ut til Bylarm, og skal i tillegg varme opp for Spidergawd på deres konserter på Byscenen og Rockefeller.

- Vi må få ut en ny singel før den tid. «Black Star» har levd lenge og godt, men vi må utnytte det som skjer rundt oss akkurat nå, mener Øyvind Ramsøy-Halle og Jørgen Johan Wassvik, to femdeler av Frances Wave. De kommer rett fra studioet til Per Borten på Ler, der de spiller inn ny musikk med jevne mellomrom.

- Per er en bra mann for oss. Engasjert og interessert i musikken vår, han skjønner hva vi driver med. Så er han fan av plater skapt der og da i studio. Noe vi har godt av, da vi kan bli litt pirkete, sier de, før de beskriver bandets musikk som rock – enkelt og greit.

- Gitar, bass og trommer. Det høres enkelt ut, men det er sånn vi er. Samtidig er vi opptatt av å fenge, ikke bare trøkke. Vi er et band som ønsker å nå ut, og musikken vår er utadvendt og leken, forklarer Jørgen og Øyvind.

- Av og til lurer vi på om ting kanskje blir litt for corny, da ser vi bare at Per sitter og flirer og roper at vi skal dra det enda lenger. Det er ikke bare blodig alvor, og det er kanskje noe vi savner litt rundt omkring, utdyper Øyvind.

Psykedelisk jammefortid

Frances Wave møttes på Trøndertun, og har vært en del av en stor gjeng etter at de gikk ut derfra i 2010. De var en del av miljøet rundt nå nedlagte Kakao Musikk, og stammen i bandet har fortid under navnet Disko Slam.

- Fram til i fjor vår drev vi på i mange retninger, mye psykedelia, jamming og droning. Etter noen «tullejammer» der vi penset inn på skikkelig rock, fant vi ut at det var det som var virkelig artig og det vi ville fortsette med. Og folk liker det, det var utrolig liv på konserten vår under Uka, forteller de.

Vi antyder at det, paradoksalt nok, ikke finnes så mange rene rockeband som Frances Wave i Trondheim lenger.

- Ja det er rart, og rart å bli trukket fram som et av få rockeband som spiller på årets Bylarm også, sier Øyvind.

Bandet blir gjerne sammenlignet med Queens of the Stone Age og Black Keys, men inspirasjonen går lenger tilbake i tid for de fleste av dem. Led Zeppelin, Stones, Black Sabbath, Iron Maiden, Kiss, Doors og til og med klassisk hiphop.

- Men vi ønsker å være et moderne rockeband, og der er jo Queens of the Stone Age et åpenbart forbilde.

Før fredagens Trondheim Calling-konsert har bandet tenkt nøye gjennom settet. Det skal ha dynamikk, og de skal lage øyeblikk som skal gi publikum et kick. De er glade i å spille live, og gir gjerne folk det de vil ha på rockekonsert.

Stemmesanking

Bandet er plukket ut som ett av ti band til finalerunden i Årets Urørt. I tiden fram mot selve finalen i Oslo under Bylarm skal artistene sanke stemmer på sosiale medier, og blant de fem med flests stemmer velges tre ut til å spille på Sentrum Scene. Det er mye pushing i sosiale medier som gjenstår før Frances Wave kommer så langt.

- Når det blir sånn handler det ikke bare om musikk, men også om å være mest utadvendt og best på sosiale medier. Det kan være vanskelig og kanskje litt utrøndersk, men ikke til å komme unna i dag. Så er det jo mye positivt med det også, mener Øyvind.

Fram til Bylarm må momentet utnyttes. I tillegg til singel og profilerte konserter, skal de delta i Brygga Sessions i slutten av februar.

- Nå må vi bare trøkke på!