Med UKM, musikal og konsertforestilling viser unge talenter i Trondheim hva de er gode for denne helga. I tillegg besøker et av Norges største sangtalenter byen, det samme gjør en verdenskjent produsent og DJ. For enda flere kulturtips kan du besøke vår Det skjer-guide.

UKM på Isak

Denne helga sparkes UKM i gang med lokalmønstring på Isak. Dette er en flott mulighet til å oppleve bredden av Trondheims ungdomskulturen. Rundt 180 barn og ungdom er involvert, og det blir kunstutstilling, filmer, dans, musikk, teater og annen scenekunst.

Kultursenteret Isak fredag kl. 18.00 og lørdag kl. 14.00.

Rundt en halv million ungdommer har vært en del av UKM-universet i løpet av de 30 årene Ungdommenes kulturmønstring har eksistert. Se video fra fjorårets UKM i Olavshallen.

Trøndertrøkk på Heimdal

Musikk, dans, dramalinja ved Heimdal videregående skole inviterer til konsertforestilling med kortreist musikk. På programmet står elevens egne komposisjoner, men også alt fra tradisjonell trønderrock til klassisk musikk fra 1800-tallet. Den røde tråen er at all musikken som spiller har trønderske røtter.

Heimdal videregående skole fredag kl. 19.30, lørdag kl. 14.00 og 17.00, søndag kl. 17.00.

I fjor hyllet elevene Benny Andersson og Björn Ulvaeus fra supergruppa ABBA. Les anmeldelsen av musikkforestillingen her.

Just Blaze og DJ Børek

Produsenten, DJ-en og artisten Just Blaze er tilbake i Trondheim. Amerikaneren er blant annet kjent for å ha produsert flere av Jay Z sine album og for sine samarbeid med artister som Kendrick Lamar, Drake, Run The Jewels, Eminem og Lil Wayne. Fredag lager han fest på Brukbar/Blæst, og DJ Børek stiller som support.

Brukbar/Blæst fredag kl. 23.00.

Just Blaze, en av rapmusikkens viktigste produsenter, besøkte Trondheim senest i 2013. Den gang var Trondheim ett av fire stoppesteder i Europa.

Strindamusikalen «The Wall»

For 26 år på rad setter elever ved Strinda videregående skole opp musikal i februar. I år er det «The Wall» av Pink Floyd over 100 elever skal bryne seg på. Det blir garantert litt av et show.

Strinda videregående skole lørdag kl. 17.00, søndag til torsdag kl. 19.00.

I fjor markerte Strindamusikalen 25-årsjubileum med en oppsetningen av Hair. Det ble en svært fargerik og blomstrende forestilling.

Aurora på Samfundet

Debutalbumet hennes kommer ikke før i mars, men 19 år gamle Aurora har allerede rukket å gjøre seg bemerket internasjonalt. Sangtalentet fra Os utenfor Bergen fikk nylig spellemann i kategorien årets nykommer. Lørdag kommer hun endelig til Trondheim for å spille i storsalen.

Studentersamfundet lørdag kl. 22.00.

Visste du at Aurora også kommer til Olavsfestdagene i august? Da skal hun spille dobbeltkonsert med en av landets supergrupper. Les mer om konserten i Borggården her.

Elevene ved Heimdal kaller konsertforestillingen sin for Trøndertrøkk. Foto: Atmasukha Ananda
Just Blaze besøkte Trondheim i 2013, fredag er han tilbake for å lage ny fest. Foto: pressefoto
Aurora spiller på Studentersamfundet på lørdag. Foto: Line Møllerhaug