Mestere: Nils Darre Seip og Ingrid Berg Johnsen er strålende fornøyd med å bli Norgesmestere i salsa. Foto: Privat

Seip danset seg til seier med Ingrid Berg Johnsen, og de begge er strålende fornøyd.

- Det var veldig gøy. Vi var ikke nervøse, og vi prøvde å ha en tilnærming om at vi bare skulle ha det artig, sier Seip til Adresseavisen.

Les også: Danser seg varme på Torvet

Les også: Stipender og legat til kulturfolk

- God stemning

Konkurransen ble avholdt denne helgen under salsafestivalen Nordic Salsa Experience i Oslo. Johnsen synes arrangementet og publikum var fantastiske.

- Det var et fint arrangement med god stemning. Publikum var entusiastiske mens vi danset. Vi har fått tilbakemelding på at publikum synes det var gøy å se oss danse, og at de likte dansen vår, forteller Johnsen.

Salsa er en improvisert pardans og, dansen er ikke koreografert.

- Han fører og jeg følger. Vi har ikke avklart noe på forhånd hvordan det skal gå. Det skjer i øyeblikket, og det gjør dansen artig. Nils er en dyktig danser, og det var veldig gøy å delta sammen med ham, sier Johnsen, som har danset salsa i ti år.

Les også: «The Great Pretender» til Avant Garden

Les også: DansiT går til filmen

Kapret andreplassen

Under mesterskapet i helgen var det to stilarter det ble konkurrert i: Linjestil og kubansk salsa. Rundt 20 par stilte i de to stilartene.

Johnsen og Seip vant i linjestil, mens Seip også tok andreplassen i kubansk salsa. Seip har danset i snart fem år, og dette er hans første konkurranse.

- Dette ga mersmak. Salsa har tatt helt over, og blitt en livsstil for meg. Jeg danser i hodet hele tiden. Det er fryktelig dansbarmusikk. Når jeg hører musikken klarer ikke å holde meg i ro, sier han.

Både Seip og Johnsen er danseinstruktører i Salsanor Trondheim.

Les også: Norsk dansestjerne (52) døde

Les også: Utfordrer vår perfekte virkelighet

Feiret med mer dans

Johnsen avslører at hun var svært fornøyd med feiringen av seieren.

- Vi feiret med å danse mer. Vi var på salsafest, og danset med kjente og venner, forteller hun.