Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival og Filmweb deler også i år ut Norges største pitchepris på 100 000 kroner. Pitchekonkurransen har vært en del av Kosmorama siden starten i 2005.

- Filmpitchen på Kosmorama er en nasjonal bransjebegivenhet med stor betydning for nye prosjekter og nye talenter i norsk film. Årets finalister kommer fra hele landet, og to av dem er fra Trondheim, sier bransjeansvarlig for Kosmorama, Svein Inge Sæther.

Bølgen og «bomben» kan bli Kanon-grossister

Stor bredde

Åtte filmideer kjemper om prisen i år, og det dreier seg om alt fra krim og spenning til science fiction, dokumentarkomedie, historiske drama og dagsaktuelle konflikthistorier.

- Det er stor variasjon i både sjangre og tilnærming til ideene, noe som gjør at dette vil bli en spennende seanse for publikum og dommere under konkurransen. Enkelte av årets pitchere har vært i finalen før, men det er også flere som deltar for første gang, sier Sæther og understreker at pitchekonkurransen er viktig både for vinneren, men også for andre deltagere som får muligheten til å komme i kontakt med folk i filmbransjen.

I et hus, i en hage

Springbrett for flere

- Det samme året som «Max Manus» vant pitchekonkurransen, ble også dykkerfilmen «Pioner», med blant andre Axel Hennie hovedrollen, pitchet her. Det viser at andre ideer også kan bli fanget opp av produksjonsselskap, selv om de ikke vinner selve konkurransen. I tillegg til at det er flott å vinne pengepremien, handler pitchekonkurransen om muligheten for å komme raskt i kontakt med etablerte produsenter, sier Sæther og sikter til at de siste årenes vinnere er godt i gang med å videreutvikle sine prosjekter. Fjorårsvinner Johan Fasting har inngått samarbeid med produksjonsselskapet Motlys. Trioen Alexander Fallo Huslænd, Julian Hagemann og Andreas Lisberg vant med prosjektet «Spritkongen» i 2014. De har gått i partnerskap med Feelgood, selskapet til Thomas Giertsen, Harald Eia og Bård Tufte Johansen.

Fra det virkelighetsnære til det absurde

Pitchekonkurransen finner sted torsdag 10. mars kl 11.00

Pengepremie for pitchevinneren: Johan Fasting vant pitchekonkurransen i 2015 og er godt i gang me då videreutvikle sitt prosjekt, i følge Svein Inge Sæther i Kosmorama.