House of Cards - Sesong 4, Bosch,  Marvel's Daredevil - Sesong 2 og de pinlige spørsmålene om sex du var redd for å spørre om. Joda, mars måned ser ut til å bli en knallmåned for strømmetjenestene. Her er både kommende og nylig tillagte nyheter fra Netflix, HBO Nordic og Viaplay.

Les også: De beste TV-seriene fra 2015

Les også: Gratis underholdning for tomme lommebøker

NETFLIX

Everything You Always Wanted to Know About Sex, But Were Afraid to Ask

( tilgjengelig nå)

Woody Allens tidvis hysteriske morsomme klassiker fra 1972. Inspirert av Dr. Davids Reubens omstridte bok med samme navn. Både boken og filmen ble ivrig debattert og kritisert tidlig på 1970-tallet ( noe vi i dag neppe ville ha løftet et øyenbryn  for). Men Dr. Reubens informasjonbok om sex fungerte som inspirasjon for den up-and-coming komikeren og regissøren Woody Allen i 1972. Resultatet ble det som mange betegner som Allens aller morsomste film. Nå er riktignok deler av både filmen og problemstillingene her håpløst utdaterte i 2016, men scenen der Allen selv spiller en nevrotisk sæd-celle er verdt filmen alene. For ikke å snakke om den gigantiske oppblåsbare puppen....

House of Cards - Sesong 4

( tilgjengelig i sin helhet 4. mars)

Sist gang vi så President Frank Underwood så ble han forlatt av sin kone Claire. Valgkampen har såvidt begynt sine innledene runder og til tross for seier i Iowa så ligger ikke Frank særlig godt an etter urolighetene i Jordan og America Works -problemene.  Sesong 3 i sin helhet bød på litt for få spenningmomenter i forhold til de to første ( og gnistrende gode) sesongene. Vi håper på et comeback både for Frank Underwood og manusforfatterne i fjerde runde.

Marvel's Daredevil - Sesong 2

( tilgjengelig i sin helhet 18. mars)

Netflix har hatt overraskende stor suksess med sine serier basert på Marvel-universet. Så langt så har vi fått gode serier med både Agent Carter, Jessica Jones og Daredevil. Om ikke så lenge så dukker også Iron Fist, Luke Cage og The Defenders opp. Men altså først, andre sesong om den blinde advokaten og superhelten Matt Murdock.

Better Call Saul - Sesong 2

( ny episode hver tirsdag)

Sesong 2 av Better Call Saul ser ut til å ha gjort et syvmilssprang i kvalitet. Ikke det at første sesong var dårlig, men de tre episodene som så langt er gjort tilgjengelig er «God tier» som kidsa sier. Med andre ord: helt førsteklasses.

Flaked: Orginal komiserie fra Netflix om selvhjelp-guruen Chip.

Flaked - Sesong 1

( tilgjengelig fra 11. mars)

Ny orginal-serie fra Netflix med Will Arnett ( Arrested Development) i hovedrollen som selv-hjelp -guruen Chip som desperat forsøker å holde hodet over vannet.  Komedie.

Catch 44

( tilgjengelig nå)

Action-film med Bruce Willis og Forest Whitaker. En såkallt Mexican stand-off -film med flere våpen avfyrt enn det har blitt gjort i de fleste kriger. Hjernen legges på hattehylla mens du ser denne.

Je suis Charlie

( tilgjengelig nå)

Rykende fersk dokumentar som tar for seg hva som førte til terrorangrepet på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015 der 12 mennesker mistet livet.

A fistfull of dollars

( tilgjengelig nå)

Filmen som regnes som den aller første spaghetti-western signert Sergio Leone og med en ung Clint Eastwood i hovedrollen. Filmen i sin helhet kostet bare 200.000 dollar å lage. Et budsjett som i dag ville vært utenkelig.

The Exorcist: Linda Blair skremte buksevannet av tusenvis av tenåringer som snek seg til å se denne filmen på 70 og 80-tallet. Fremdeles en av de ytterst få skrekkfilmer som er...skummel.

The Exorcist

( tilgjengelig nå)

Kanskje den aller beste skrekkfilmen som noensinne er laget. Under premieren i USA i 1973 kom det rapporter at folk besvimte i hopetall da den djevelbesatte Linda Blair snudde hodet rundt 360 grader og spydde grønn galle. Fortsatt har ingen klart å overgå djevelskapen i The Exorcist i overbevisende grad. Har du aldri sett denne før så bare MÅ du nå - er det lengre enn to år siden du så den sist så den den igjen.

Bridge over the river Kwai

( tilgjengelig nå)

Klassiker med stor K. En av de aller beste filmene satt til stillehavskampene i 2. verdenskrig. Filmen tok hjem hele syv Oscar og har strålende prestasjoner fra William Holden, Jack Hawkins og Alec Guinness.

Fortsatt under samme tak - Sesong 1

( tilgjengelig nå)

Om du lurer på hva dette er for noe så kanskje navnene Danny, D.J., Stephanie, Michelle, Jesse og Joey sier deg noe? Jepp! Dette er den sukkersøte sitcom-serien fra 80-tallet som nå Netflix har vakt til live igjen. Med unntak av Mary-Kate og Ashley Olsen så er alle skuespillerne du husker tilbake igjen.

HBO NORDIC

Bosch - Sesong 2

( tilgjengelig 12. mars)

Liker du hardkokt krim av typen Raymond Chandler, Dashiell Hammet, Elmore Leonard eller James Ellroy så er Bosch noe du bør sjekke ut. Basert på bøkene til Michael Connolly portretterer Bosch et Los Angeles  som ikke har blitt besøkt siden gullalderen til crime noir på 1950 og 1960 -tallet.

Banshee: Super-kjekkasen Lucas Hood ( Anthony Starr) er tilbake i Banshee for en fjerde og siste sesong.

Banshee - Sesong 4

( tilgjengelig 2. april)

Fjerde og siste sesong av denne hyper-voldelige action-mettede serien om Sheriff Lucas Hood og småbyen Banshee i Pennsylvania. Banshee har i sine tre første sesonger bydd på mer action og soft-sex enn flere års forråd av Hollywood-blockbustere. En usedvanlig vellaget og spennende serie som av uforklarlige grunner nå blir avsluttet ( serien har hatt gode seertall).

12 Monkeys -  Sesong 2

( tilgjengelig april - dato ennå ikke kjent)

Vi var fra oss av begeistring da det ble klart at 12 Monkeys fikk grønt lys for nok en sesong. Liker du filmer og serier om tidsreiser og alternative virkeligheter så er 12 Monkeys midt i blinken for deg. Og om du gikk glipp av første sesong så ligger den nå klar på HBO Nordic.

Fear the Walking Dead  - Sesong 2

( tilgjengelig 11. april)

Vi var ikke overbegeistret da Fear the Walking Dead først startet opp i fjor høst, men serien tok seg opp jo flere episoder du så. Og cliffhangeren på tampen av siste episode gjorde det klart at det ville komme nok en sesong. Om den kommende sesongen holder samme kvalitet som de par siste episodene av Sesong 1 så har Fear the Walking Dead overgått «moderserien» The Walking Dead i kvalitet.

Game of Thrones: Er Jon Snow død eller ikke? Det får vi vite i april.

Game of Thrones - Sesong 6

( tilgjengelig 25. april)

Trenger denne i det hele tatt noen kommentar? Neppe. Det er sjette sesong av verdens mest populære TV-serie. Winter is coming....