Folk ble evakuert da de automatiske brannvarslerne ved Nova kino like før klokken 15.00 fredag ettermiddag. Det var kraftig røykutvikling fra et areal i femte etasje.

Fredag kveld holdes fortsatt kinoen stengt.

Her går brannalarmen. Se videoen som viser brannvesenet ved Nova kino fredag ettermiddag.

Får byttet billetter

- Som følge av røykutviklingen tidligere i dag, er senteret stengt i kveld, sier kinodirektør i Trondheim, Arild Kalkvik.

Det er ingen permanente skader på kinoen, men forholdene er ikke egnet for filmvisning i kveld. Det skriver Trondheim kino på sine nettsider.

Nova kino har elleve saler. Totalt 22 kinovisninger blir i kveld kansellert.

Kalkvik opplyser at de som allerede har bestilt billetter til kinovisning på Nova, ikke skal gå glipp av fredagsunderholdningen. Publikum kan bytte billettene og se film på Prinsen kino. Er det ikke plass, får de tilbud om en annen film eller bruke billetten ved en senere anledning.

Har du tenkt å gå på kino i helga? Her finner du alle Adresseavisens filmanmeldelser.

Håper å åpner lørdag

Ifølge Kalkvik startet brannen i et elektrisk anlegg. Fredag kveld blir det tekniske anlegget sjekket. Kinosjefen håper de kan åpne dørene allerede lørdag.

- Vi har god tro på at vi åpner i morgen, men folk må gjerne følge med på nettsidene våre i tilfelle det skulle dukke opp hindringer, sier Kalkvik.

Et lite branntilløp førte til evakuering ved Nova kino fredag ettermiddag. Foto: Kristian Helgesen, FOTO: KRISTIAN HELGESEN