Glem alle soda-sagaene som har dominert mobilverdenen de siste par årene. Finske Supercell har med oppfølgeren til mega-hit' en «Clash of Clans» bare på en liten uke rukket å få det mest lønnsomme og det mest populære spillet i Apple - og Androide -universene.

Og i likhet med forgjengeren er også «Clash Royale» helt gratis å laste ned og spille.

«Ingen andre mobilspill har klart å gjøre dette så lynkjapt som Clash Royale, skriver nettmagasinet Venturebeat i dag, et av verdens største teknologinettsteder.

Les også: Belastet foreldrendes kort med 28,000 kroner

Les også: Gratis underholdning for tomme lommebøker

Eventyrlig finsk suksess

Finske Supercell som har hatt en enorm suksess med spillet «Clash of Clans» som ble lansert i 2012, overgår nå alt med oppfølgeren «Clash Royale». En blanding av strategi, MOBA og digitalt kortspill.

I følge Venturebeat så har «Clash Royale» på en kort uke rukket å bli det mest nedlastede spillet fra Apple App Store og Android Play i tillegg til å bli det mest lønnsomme på nevnte butikker.

Spillet håver nå inn flere millioner daglig i følge nettsiden.

«Clash Royale» er Supercells fjerde mobilspill. De tre andre er «Clash of Clans», «Boom Beach» og «Hay Day».

Last ned «Clash Royale» for iOS HER

Last ned «Clash Royale» for Android HER

Skraper mange

Ilkka Paananen, administrerende direktør for Supercell sier på sin Facebook-side at det å endelig kunne lansere spillet føltes befriende. Supercell har nemlig som vane å gjennomføre mange og omfattende tester på sine apper før de lanseres. Noe som har ført til at en rekke spill som var ment å bli lansert har blitt trukket tilbake og skrapet fordi de ikke holdt den høye standarden som selskapet setter for sine egne produkter. Denne foretningsprakisen, samt selskapets tette kontakt med forbrukerne har ført til at Supercell har en fanbase som er helt unik i mobilspillsammenheng.

- Vi liker å feire når en satsning slår feil og vi må ta livet av spillet, sier Paananen.   - Ikke nødvendigvis fordi vi feilet, men på grunn av det vi har lært av våre egne feil. På den måten kvalitessikrer vi ikke gjør de samme tabbene med våre neste prosjekter.

En merkelig blanding av RTS, MOBA og kortspill

«Clash Royale» fremstår som en blanding av «Clash of Clans», MOBA-spill som «League of Legends» og digitale kortspill som «Hearthstone», men er samtidig helt sin egen greie. Selve spillmekanismene er lekende lett å mestre, men å bli skikkelig god i «Clash royale» er vanskelig.

I går la Supercell ut en takkemelding til sine fans på Facebook. Over 100 millioner spillere verden over fordelt på selskapets fire titler. Det er 100 millioner spillere hver dag det.